Hlavní obsah

Obhajoba titulu je velkou motivací, avizuje manažer Pochop budějovické cíle

Josef PešoutSport.czPrávo

Volejbalový mistr extraligy z Českých Budějovic zaznamenal přes léto velkou obměnu hráčského kádru. Z jihu Čech odešlo šest kvalitních hráčů. Pozitivním faktorem je naopak fakt, že trio současných českých reprezentantů zůstalo a tým doplnily nové tváře. „Obhajoba titulu je velkou výzvou. A taky chceme do Ligy mistrů,“ říká manažer klubu Stanislav Pochop v rozhovoru pro Sport.cz o výhledu do příštích měsíců.

Foto: Josef Pešout, Právo

Českobudějovický volejbalista Martin Kryštof - ilustrační foto.

Článek

Citelným zásahem do zaběhnutého soukolí je jistě odchod nahrávače Filipa Habra. Zaskočilo vás jeho loučení s českou extraligou?

Filip v týmu působil pět nebo šest let a chtěli jsme ho udržet i pro další období. Ale už během minulé sezóny, někdy v lednu, jsme se domluvili, že odejde. Bylo to z jeho iniciativy, protože potřeboval nový impuls a motivaci. Tím, že byl v Budějovicích dlouho, lákalo ho zahraniční angažmá. Povedl se mu přestup do ruské Jaroslavle.

Z Budějovic tak odchází i po bohaté reprezentační kariéře.

V létě ještě odehrál s národním týmem Světovou ligu, potom už v nominaci na mistrovství Evropy nebyl.

Kdo další odložil budějovický dres?

Sobotka se vrací do Kladna, Kuliha jde do ČZU Praha, Červinka zpátky do Brna. A neprodloužili jsme smlouvu se dvěma zahraničními hráči. Skončili původem Chilan s německým občanstvím Gevert a Američan Hackworth.

Vnímáte zmíněné odchody jako velké oslabení?

Nemyslím, že tomu tak bude. Dlouhodobě jsme pracovali na příchodech a z Příbrami přišli oba nahrávači Palgut a Kupilík. A z Kladna Křesťan, který hrál na jaře proti nám finále. Dále je tady Polák Halaba a slovenský hráč Ondrovič. Tým doplní i odchovanci Šotola a Polák.

Těší vás setrvání reprezentantů Michálka, Macha a Kryštofa ve vašem týmu?

Samozřejmě, protože to jsou klíčoví hráči. Především jsem rád za celý český volejbal, že jsme na mistrovství Evropy uhráli výborné výsledky. A zaujala i předvedená hra, byla radost se na ni dívat. Reprezentanti měli po návratu jen pár dní volna a hned se připojili ke klubovému týmu pod vedením trenéra René Dvořáka, který má nového asistenta Tomáše Skolku.

Jaké jsou budějovické priority pro nadcházející sezónu?

Obhajujeme mistrovský titul v extralize, takže od toho se odvíjí i velká touha znovu uspět. A čeká nás i čtvrté předkolo a play off o postup do Ligy mistrů proti soupeři z Finska. Tahle soutěž má nesmírnou prestiž, o čemž jsme se přesvědčili v minulosti a v posledních letech i Dukla Liberec. Pokud bychom se Ligy mistrů neprobovali, následoval by start v Poháru CEV.

Reklama

Související témata: