Hlavní obsah

Basketbalistky se sešly k přípravě na mistrovství světa

BRNO

Patnáctka českých basketbalistek se v pondělí po poledni sešla v Brně k závěrečné etapě přípravy na mistrovství světa. První týden po třínedělní dovolené bude pod vedením trenérů Jana Bobrovského a Lubora Blažka zaměřen na obnovení kondice, v příštím týdnu jsou na programu zápasy s Belgií.

Foto: MTI/Ferenc Kalmandy

Ilustrační foto.

Článek

V úterý a ve středu by se mělo hrát v Brně a ve čtvrtek se stejným soupeřem v Mikulově. "Kromě běžeckých tréninků se věnujeme hlavně střelbě a nácviku taktických variant v obraně a v útoku," řekl dnes ČTK Bobrovský.

Současný širší kádr české reprezentace tvoří dvanáctka hráček, které startovaly na přelomu června a července na turnaji v Číně - Irena Borecká, Michala Hartigová, Darina Johnová, Zuzana Klimešová, Petra Kulichová, Hana Machová, Markéta Mokrošová, Michaela Pavlíčková, Michaela Uhrová, Ivana Večeřová, Jana Veselá a Eva Vítečková, doplnily je Leona Kryštofová, Kateřina Křížová a Romana Stehlíková.

Po dvou týdnech strávených v Brně čeká basketbalistky od 14. srpna šestidenní příprava v Chomutově, kde budou na pořadu tři utkání s Kanadou. V dalším týdnu měly hrát české basketbalistky s Lotyšskem, soupeřky ale zápasy odřekly. Kvalitní program slibuje závěr srpna, kdy se české basketbalistky v Brně dvakrát střetnou s Austrálií a dvakrát s Ruskem.

Šampionát se v Brazílii uskuteční od 12. do 23. září, české reprezentantky se mezi světovou elitou představí poprvé od roku 1990.

Reklama