Hlavní obsah

Čeští futsalisté chtějí na EURO. Do odvety jdou bez kapitána, ale cílem je postup

Česká futsalová reprezentace dnes odehraje nejdůležitější zápas roku. Od 18.30 hodin nastoupí v srbském městě Niš k odvetě baráže o postup na EURO 2018. První zápas v Chomutově vyhráli Srbové 4:3.

Foto: Michal Pavlík

Legenda české futsalové reprezentace Roman Mareš

Článek

Češi nepřijeli do Srbska i přes nepříznivý výsledek prvního duelu s poraženeckou náladou. Naopak. Chtějí postoupit na EURO 2018 ve Slovinsku. „Věřím, že to dokážeme. Srbové jsou dobří jako tým, ale my jsme měli v prvním utkání spousty šancí. Když budeme efektivnější než v prvním duelu, tak se o postup můžeme poprat," zdůraznil Roman Mareš, dlouholetý reprezentant.

O kvalitách Srbů ale dobře ví. „Hlavní silou soupeře jsou jejich individuality. Mají výborného brankáře a jsou sehraní, rychlí a důrazní. Jejich nejsilnější zbraní je brejk. Když se ztratí míč, tak se musí hodně rychle dozadu, protože neuvěřitelně zakončují," podotkl Mareš, který zmínil jedno jméno ze soupeřova kádru a tím je Kocič. Ten dělal Čechům problémy už v prvním utkání.

Češi se musejí vypořádat s absencí kapitána Lukáše Rešetára, který se zranil. „Chybět bude," připustil Mareš. Podle něj jde o jednoho z mála hráčů, který umí chodit jeden na jednoho. „Umí vytvářet přečíslení. Z jeho akcí padají góly. Bude nám chybět, ale jsme v Srbsku bez něj, to je realita. Budeme bojovat a snažit se postoupit," dodal český futsalista.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Nečas gólem přispěl k výhře Caroliny, Kämpf zapsal asistenci

Hokejisté Caroliny dokázali ve čtvrtečním zápase NHL porazit Detroit na svém ledě 4:0. Jednou brankou se na výhře Hurricanes podílel i český forvard Martin Nečas. Jednu asistenci si připsal útočník David Kämpf, jenž pomohl Torontu k vítězství 5:1 nad Washingtonem.
NačítámNačíst další články