Hlavní obsah

Kopřivnice je nečekaným lídrem. Tabulka mě začne zajímat o Vánocích, říká kouč Veřmiřovský

Kopřivnice

Nikoliv Dukle, Plzni či jinému z favoritů, ale Kopřivnici patří po čtyřech kolech házenkářské extraligy první příčka tabulky. Největší překvapení dosavadní sezóny vede extraligu sice jen o skóre, i tak ale první kola způsobila v tradičním házenkářském městě nadšení.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ilustrační snímek.

Článek

„Mám radost za kluky z mančaftu i za lidi v Kopřivnici. Nicméně osobně mě začne tabulka až o Vánocích, kdy už bude vidět, jak na tom opravdu jsme. Zatím je to o skóre, nicméně mě těší, že si hráči vyzkoušeli, že to jde hrát nahoře a s nejlepšími. Povedly se nám těžké zápasy a kdybychom zvládli utkání se Zubřím, mohli jsme na tom být ještě lépe. Ale je před námi ještě spoustu zápasů," řekl trenér KH Kopřivnice Lubomír Veřmiřovský.

Bývalý reprezentant přišel do Kopřivnice v minulé sezóně z Karviné, letos v létě vystřídal na pozici hlavního kouče Ivo Vávru. Nyní stojí před možná nejsložitějším úkolem trenérské kariéry. Udržet hráče, kteří byli zvyklí hrát o udržení, nohama na zemi.

„Už jsem zažil, že když se týmu chvíli dařilo, tak se s některých hráčů najednou stali mistři světa," varoval Veřmiřovský. Hráčům bude proto stále připomínat, že hrají o záchranu. „Naše cíle zůstávají stejné. V den, kdy se zachráníme, ale plány změním rád," pousmál se kouč, který šokuje extraligu prakticky se stejným týmem, jenž minule sestoupil, aby se do extraligy administrativním zásahem opět vrátil.

„Živím se sportem celý život a v házené jsem si toho už prošel docela dost. Od každého trenéra jsem si něco vzal a vytvořil si vlastní model, který klukům předávám. Nejdůležitější asi je, že oni tomu věří. Proto to nějakým způsobem funguje," přemýšlel kouč. Kopřivnice porazila Nové Veselí (25.23), Plzeň (28:26) a naposledy Strakonice (30:21). Prohrála pouze se Zubřím (29:30), a to až sedmimetrovým hodem v posední vteřině utkání. V neděli ji čeká derby v Karviné, v dalším týdnu hostí mistrovskou Duklu a těžký trojboj zakončí v Lovosicích.

„Budou to extrémně těžká střetnutí a ani do jednoho nepůjdeme jako favorit. Karviná je top tým připravený hrát o titul, Dukla je obhájce titulu a v Lovosicích se nevyhrává. Ale nepůjdeme do žádného utkání s tím, že prohrajeme. Na každého se připravíme stejně dobře, jako se to povedlo na Plzeň, necháme na hřišti vše a uvidíme," řekl kopřivnický trenér.

Reklama

Související témata: