Hlavní obsah

Zatím jsme spokojeni a těšíme se na souboj s Libercem, říká trenér Karlovarska Jiří Novák

Ústí nad Labem

Zatím stoprocentní bilanci mají volejbalisté VK ČEZ Karlovarsko v rozbíhajícím se ročníku extraligy. Po dvou výhrách 3:0 nad Odolena Vodou a v Ústí nad Labem už podle očekávání figurují v absolutní špici tabulky. Trenér Karlovarska Jiří Novák může být spokojen. „Teď se těšíme na souboj s Duklou Liberec,“ říká Novák v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Josef Pešout, Právo

Trenér Karlovarska Jiří Novák

Článek

Po zápase v Ústí panovala v karlovarském táboře skoro euforie. Radovali jste se se svými fanoušky jako po finále...

Ceníme si každého vítězství a emoce k tomu patří. Atmosféra v klubu je pozitivní. Očekávali jsme na úvod sezóny dvě těžká utkání a zvládli jsme je bez ztráty setu. Přitom na půdě Ústí to nebylo nikterak snadné, domácí dlouho vzdorovali.

Jak se vám povedlo zabudovat do sestavy pět reprezentantů ze čtyř zemí, kteří měli za sebou náročný program se svými národními týmy?

Pfeffer a Zmrhal byli s českou reprezentací na mistrovství Evropy, v části přípravy jsme postrádali i po jednom z reprezentantů Slovinska, Estonska a Slovenska. Pětice se k našemu celku připojila před měsícem, což stačilo.

Takže jejich předešlá absence v klubu neměla vliv na sehranost a součinnost karlovarského týmu?

Je lepší mít pět reprezentantů v kádru, než místo nich stejný počet nereprezentantů (úsměv). Kluci, co se vrátili po startech v národních týmech, i nadále prokazují vysokou výkonnost jako předtím. A když jsou hráči takhle kvalitní, pak je to snazší.

V pondělí 16. října vás čeká první „ostrý" extraligový test - souboj s posílenou Duklou Liberec. Jak se chystáte?

Samozřejmě jsme rádi, že do něj půjdeme v situaci, kdy jsme v popředí tabulky. Na palubovce bude v obou týmech obrovská hráčská kvalita. Zápas ukáže, v jakém stavu a formě se tato družstva nacházejí. Jen připomenu, že na straně Dukly je spousta současných i bývalých českých reprezentantů včetně Holubce a Štokra.

Může to být první vrchol extraligy?

Na takové úvahy je brzy. Klíčová fáze sezóny přijde někdy v březnu a pak v play off. A do té doby máme čas na vypilování herního projevu a gradaci výkonů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články