Hlavní obsah

Bohačík proti Opavě odehrál jen poločas. Chci týmu pomoct, z lavičky to ale nejde, zlobil se

Jiří TomaškovičSport.czPrávo

Vstup do utkání proti Opavě se ostravskému basketbalistovi Petrovi Bohačíkovi úplně nepovedl, přesto poté, co celý druhý poločas sledoval marnou bitvu svého týmu jen z lavičky, neskrýval zklamání. NH Ostrava podlehla Opavě 78:104, osobní statistika kapitána domácího týmu byla ještě tristnější. Bohačík odehrál necelých dvanáct minut a zaznamenal jediný bod z trestného hodu.

Foto: Jiří Tomaškovič, Právo

Ostravský Petr Bohačík (v bílém) se snaží prosadit přes Pavla Grunta z USK Praha - archivní snímek.

Článek

„Neproměnil jsem tři střely. Nemyslím si, že by to byl můj nejhorší vstup do utkání. Ale nechci hodnotit svůj výkon. To ať si zhodnotí hodnotí někdo jiný. Jsem nespokojený s tím, že jsem hrál málo a nemohl tak týmu pomoct, a že jsme prohráli. To mě mrzí. Víc k tomu asi nemám co říct," nechtěl příliš rozvádět svou situaci Bohačík.

Šanci od trenéra Medveckého dostal 32letý basketbalista jen v prvním poločase, který Ostrava prohrála 46:54. Ve druhé půlce už z lavičky téměř nevstal. „Bylo to nepříjemné, samozřejmě. Chci týmu pomoct, a to na lavičce nejde. Ale trenér tak rozhodl a je to jeho zodpovědnost. Má hlavní slovo a my ho musíme poslouchat," řekl Bohačík.

Pivot, který se do Ostravy vrátil před dvěma lety z Pardubic tak mohl jen sledovat, jak jeho spoluhráči marně odolávají opavským střelám z perimetru. Hosté dali šestnáct trojek a uštědřili Nové huti druhou vysokou porážku v sezóně. „Utekl nám začátek, ale dokázali jsme se do zápasu ještě vrátit a v první půlce to byl docela dobrý basketbal. Klíčovým faktorem bylo, že se nám velmi brzy vyfauloval rozehrávač Stanjovič, který byl v tu chvíli i náš nejlepší střelec. Tam to bylo o deset bodů a bylo to stále hratelné. Když musel střídat, tak se to zlomilo," hledal příčiny druhé stobodovou porážku.

Tu první dostala Ostrava v úvodním kole v Nymburce. „Tam dostane stovku asi každý. Ale dostat sto bodů doma, to je průser. Dostali jsme šestnáct trojek, šestnáctkrát si hosté míč v útoku doskočili. Musíme si to rozebrat, protože určitě nechceme dostávat sto bodů doma pokaždé," pověděl 205 centimetrů vysoký basketbalista.

Reklama

Související témata: