Hlavní obsah

Na volejbalovém svazu by mě už ani nechtěli, říká odcházející reprezentační manažer Novotný

Karlovy Vary

Jakub Novotný opouští pozici manažera českých volejbalových reprezentací s dobrým pocitem, že během dvou let jeho působení se družstva naučila fungovat i v krizích. Za nejdůležitější považuje, že obě mají budoucnost. Hlavně 7. místo mužů z ME označuje za velký úspěch.

Foto: Sport.cz

Jakub Novotný.

Článek

„Chlapi došli nejdál za posledních šestnáct let, vyřadili i obhájce titulu Francouze a svým výsledkem jsou letos neúspěšnějším národním týmem v míčovém sportu," cení si 38letý bývalý reprezentační kapitán.

Když tři měsíce před šampionátem opustil mužstvo španělský trenér Falasca, bral to jako své dílčí selhání. „Řekl jsem mu, že za vola budu i já, protože po Waibelovi, jenž loni narychlo opustil ženy, mi odejde další zahraniční trenér, ale nedal si to mezek vymluvit," přibližuje Novotný kritické chvilky.

„Naštěstí trenér Nekola tu díru zaplnil skvěle a dokázal všem pochybovačům, že to může dělat. Je za ním vidět kus odvedené práce," líčí Novotný, podle nějž se podobné nedůvěře vzpeřely opory mužstva na ME Finger či Džavoronok. „A to jsem i z nejvyšších míst slyšel, že na to nemají, aby hráli na takové úrovni," dodává.

Končí z časových důvodů

„Ani ženy nebyly na evropském šampionátu za otloukánky, také sahaly po elitní osmičce a bylo pak strašné vidět je brečet, když pustily takřka vyhraný zápas nad Běloruskem," říká Novotný s tím, že některým věcem kolem žen chlap těžko porozumí. „Byl jsem ale rád, že mne vzaly mezi sebe a nechaly mne platit do hráčské pokladny," usmívá se.

Novotný tvrdí, že působení u reprezentace končí hlavně z časových důvodů. „Řídím extraligový klub Karlovarsko a je s tím dost práce. Mám i dvě děti a chci se jim věnovat a vracím se také do byznysu, který jsem musel opustit kvůli působení na svazu," naznačuje.

Z hlasu mu ale zní i stopa naštvání. „Dokud bude mít vliv na chod volejbalového svazu pan Haník, tak pro mne není moc co řešit. Nebudeme si namlouvat, že po volbách, které současné vedení vyhrálo o dva hlasy, jsme jedna velká šťastná rodina. Po neúspěšné kandidatuře mého otce na předsedu mám pocit, že by mě tam někteří lidé už ani nechtěli," přemítá Novotný.

S Karlovarskem má velké ambice. „Kluci v kabině řekli, že chtějí ligové finále, já jim v tom bránit nebudu, ale nechci machrovat, jednoduché to nebude. Jsou tu silní soupeři jako Liberec, České Budějovice, Kladno, není radno někoho podceňovat," přemítá šéf klubu, jenž chce uspět i při mezinárodní konfrontaci „Loni jsme pěkně vystrčili růžky v Evropě," připomíná čtvrtfinále Poháru CEV. Letos v něm Karlovarsko začne až v prosinci s Mladostí Záhřeb.

Reklama

Související témata: