Hlavní obsah

Cílem je první šestka, kvituje manažer Hrubý třetí příčku basketbalistů Ústí

Ústí nad Labem

Basketbalisté BK Ústí nad Labem jsou největším překvapením dosavadního průběhu ligové sezóny. Po šesti odehraných kolech Kooperativa NBL figurují na skvělém třetím místě tabulky za vedoucí Opavou a druhým Nymburkem. „Především se chceme udržet v první šestce po základní části," říká generální manažer klubu Tomáš Hrubý k ambicím ústeckého týmu v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Sport.cz

Generální manažer basketbalového klubu z Ústí nad Labem Tomáš Hrubý.

Článek

Jak se vám zamlouvá aktuální postavení BK Ústí v tabulce?

Trošku nám nahrálo, že jsme měli docela dobrý los. Prohráli jsme sice na úvod v Pardubicích a propadli jsme na půdě Olomoucka, ale v ostatních čtyřech zápasech jsme uspěli. V Ostravě až díky šťastné koncovce v prodloužení, ale se vstupem do sezóny jsme celkově spokojeni.

Na přední příčky v tabulce není Ústí zvyklé. Prožíváte euforii?

Chtěl bych říci, že nepropadáme velkému optimismu. Před sebou mámě nějaký cíl, a tím je účast v nadstavbové skupině A1. Nadcházející tři utkání s BK Svitavy, na USK Praha a derby s Děčínem ukáží, jestli současné pozice udržíme. Sezóna bude ještě hodně dlouhá.

Jak se vám povedlo zabudovat do kádru pět zahraničních posil ze zámoří?

Pět nových cizinců najednou je dost, ale tým si sedl lidsky i herně. Svůj potenciál potvrzují Singletary, Svejcar, Robinson, Treadwell, mírně za očekáváním zůstává Wolfram, ale má předpoklady ke vzestupu. Ohledně posil nemáme důvod být negativní, spíš převažuje pozitivní stránka. Uvidíme, jak se vyprofilují během sezóny. Nechceme, aby naše hra stála na jednom hráči. A neviděl bych to tak, že někdo z nich bude úplně hvězdou ligy.

Co říkáte na adresu českých hráčů v týmu?

Bohužel chybí rozehrávač Šotnar, který je zraněný. Stálicí je Pecka. Uplatňuje se univerzální hráč Šmíd, své si odvádějí i zkušení Šteffel a Votroubek, který například odehrál celé prodloužení v Ostravě.

Jak se vám daří kombinovat domácí ligu se startem v mezinárodním poháru?

V Alpen Adria Cupu zajíždíme ve druhém listopadovém týdnu do rakouského Štýrského Hradce. První zápas s tímto celkem v naší hale byl specifický, protože soupeř nepřijel se třemi hráči základní sestavy. Nyní čekáme poněkud silnějšího protivníka. Už jsme se poměřili i se slovenskými Levicemi, kdy jsme prohráli až v koncovce.

Reklama

Související témata: