Hlavní obsah

San Antonio - Golden State 92:112Šampióni z Golden State po zlém úvodu jasně porazili San Antonio

New York

Basketbalisté mistrovského týmu Golden State smazali ve čtvrtečním utkání NBA na palubovce San Antonia devatenáctibodovou ztrátu a porazili konferenčního rivala přesvědčivě 112:92. Domácí Spurs dohráli první odvetu za hladké vyřazení ve finále Západní konference bez kouče Gregga Popoviche, kterému ve 44. minutě rozhodčí udělil dvě technické chyby v rychlém sledu za protesty, a po úvodních čtyřech výhrách mají nyní na kontě už čtyřzápasovou sérii porážek.

Foto: Justin Ford, Reuters

Hvězda Golden State Stephen Curry v rozmluvě s rozhodčím Scottem Wallem.

Článek

Warriors nabrali největší manko už v první čtvrtině, ale ještě před jejím koncem zahájili obrat. Definitivně skóre otočili po poločasové přestávce. "Možná bychom měli v každém utkání začínat s dvacetibodovým mankem. I loni se nám to stávalo, jednou za čtyři pět zápasů, až v play off ne," řekl trenér Steve Kerr.

Střeleckým lídrem vítězů byl Klay Thompson s 27 body, univerzálním výkonem přispěli hvězdní Kevin Durant, autor 24 bodů, 8 doskoků, 5 asistencí a 3 bloků, či Stephen Curry s 21 body, 8 doskoky, 4 asistencemi a 3 zisky. LaMarcus Aldridge byl na druhé straně s 24 body a 10 doskoky příliš osamocený.

Portland zvítězil nad Los Angeles Lakers 113:110 trojkou Damiana Lillarda necelou sekundu před koncem. Domácí rozehrávač celkem nastřílel 32 bodů, v týmu soupeře zaznamenal pivot Brook Lopez 27 bodů.

Výsledky NBA:
Portland - LA Lakers 113:110
San Antonio - Golden State 92:112

Reklama

Související témata: