Hlavní obsah

Harden v NBA zastínil Jamese a napodobil Jordana, Satoranský nebodoval

Houstonský rozehrávač James Harden ve čtvrtečním utkání NBA proti Clevelandu zastínil LeBrona Jamese a dovedl Rockets k vítězství nad vicemistrem 117:113. Harden zaznamenal triple double za 35 bodů, 13 asistencí a 11 doskoků a k tomu přidal pět získaných míčů. Překonat v jednom zápase mety 30 bodů, 10 asistencí, 10 doskoků a 5 zisků dokázal za posledních třicet let jen slavný Michael Jordan v roce 1989.

Foto: Nick Wass, ČTK/AP

TJ Warren z týmu Phoenix Suns dává koš přes bránícího Tomáše Satoranského z Washingtonu Wizards v utkání NBA (ilustrační foto).

Článek

"Je za tím práce. Snažím se stále na své hře pracovat, studuji ji, abych se zlepšil. Naslouchám lidem kolem mě, kteří mě podporují, motivují a snaží se, abych byl nejlepší. Je to celkem jednoduché," komentoval skvělý večer Harden.

Důležitým hráčem domácího týmu byl i pivot Clint Capella, autor 19 bodů a 13 doskoků, který dal posledních pět bodů Houstonu a odrazil nápor soupeře. James nastřílel 33 bodů, ale také si připsal devět ztrát. Rockets vyhráli počtvrté v řadě a dělí se o vedení v Západní konferenci s Golden State, Cleveland neuspěl pošesté z posledních osmi zápasů a ve Východní konferenci je mimo pozice pro play off.

Washington porazil na domácím hřišti Los Angeles Lakers 111:95, Tomáš Satoranský hrál pouze poslední tři minuty a do statistik se nezapsal. Wizards měli tři dvacetibodové střelce Johna Walla (23), Bradleyho Beala (22) a Otta Portera (20).

Oklahoma prohrála v Denveru 94:102 a připsala si čtvrtou porážku za sebou. Thunder v této sezoně ještě neporazili soupeře ze Západní konference. Vítězná série Philadelphie se po pěti zápasech zastavila v Sacramentu, kde domácí dali posledních sedm bodů a vyhráli 109:108 košem nováčka De'Aarona Foxe třináct sekund před koncem.

Výsledky NBA
Denver - Oklahoma City 102:94
Houston - Cleveland 117:113
Sacramento - Philadelphia 109:108
Toronto - New Orleans 122:118
Washington - LA Lakers 111:95

Reklama

Související témata: