Hlavní obsah

Opava prohrála podruhé v řadě doma. Na to nejsme zvyklí, zlobil se Zbránek

Opava

Tři čtvrtiny basketbalisté Opavy nad svým přemožitelem v boji o bronzové medaile z minulého ligového ročníku Pardubicemi vedli. Ani náskok osmi bodů, s nimž vstupovali do poslední desetiminutovky, jim ale nestačil. Opava podlehla Pardubicím v utkání 8. kola o jediný bod 85:86 a na výhru nad Východočechy čeká už rok a půl. „Rozhodl vstup do čtvrté části, do které jsme šli úplně nekoncentrovaně. Měli jsme osmibodový náskok, ale udělali jsme nějaké ztráty v útoku a dostali jsme devět bodů v řadě,“ zlobil se opavský křídelník Filip Zbránek po druhé domácí porážce v řadě.

Foto: Sue Ogrocki, ČTK/AP

Ilustrační snímek.

Článek

Tři čtvrtiny jste měli zápas pod kontrolou, co se stalo v té poslední, do které jste vstupovali s náskokem osmi bodů?

Špatně jsme do ní vstoupili a dostali jsme nějakých devět bodů v řadě, nekoncentrovanost v obraně, řekneme si kdo koho brání a vzniknou tam nějaké přebrání, nebo něco podobného a už se nedomluvíme, kdo koho má. Soupeř z toho dával jednoduché koše. Tak koncovka byla už o štěstí.

Když se v úvodu poslední čtvrtky poprvé dostali do vedení 71:70, byla to pro vás velká rána?

Když celý zápas vedete v poslední čtvrtině začnete prohrávat, tak to není psychicky dobré, ale už to hrajeme nějaký pátek a nemělo by nás to takhle zničit.

Stejně jako Martin Gniadek jste i vy celou závěrečnou pasáž dohrával se čtyřmi fauly. Byl to problém při bránění?

Těžko říct. Museli jsme si na to samozřejmě dávat bacha, ale nebylo to jenom o nás dvou. Museli jsme bránit všichni. Burnett nám dal 26 bodů, to je špatně. Ale trochu problém to byl, protože jsme do hráče s míčem nemohli jít moc agresivně. Je možné, že i tohle spolurozhodovalo o konečném skóre.

Dvě porážky v řadě doma, na to nejste zvyklí a asi si na to ani nebude chtít zvykat, viďte?

To určitě ne, ale více jak ta dnešní mrzí porážka s Olomouckem, kdy jsme hráli otřesný basketbal. Dneska to bylo o třídu jinde. Pardubice potvrdily, že jsou dobrý a nesmírně zkušený tým.

Jsou ty tři porážky po těch pěti úvodních vítězstvích velké vystřízlivění?

Samozřejmě. Musíme si říct a podívat se na to, proč nehrajeme tak, jako v úvodu sezóny. Dneska to už bylo tomu i podobné, bohužel Pardubice měly více štěstí možná. Do dalších zápasů musíme jít každopádně v jiném rozpoložení, a hlavně hrát tak, jako předtím.

Reklama

Související témata: