Hlavní obsah

Opory basketbalistů splnily předpoklady

DĚČÍN

Vítězný zápas proti Finům v Děčíně byl testem pro opory české basketbalové reprezentace Jiřího Welsche a Luboše Bartoně v přípravě na kvalifikaci ME. "Chtěli jsme, aby si na obě klíčové postavy týmu zvykali i všichni spoluhráči. Proto jsme protočili celou sestavu, v níž každý dostal slušný časový úsek na hřišti," řekl Právu reprezentační trenér Zdeněk Hummel.

Článek

A na adresu Welsche s Bartoněm kouč uvedl: "Jsme si vědomi jejich obrovských kvalit a také v utkání splnili předpoklady, ale nemůžeme sklouznout k tomu, že budeme spoléhat jen na ně. Pracovat musí celé družstvo."

Nejsledovanější dvojice střetnutí zasáhla poprvé do hry v 5. min za stavu 13:12 a Bartoň se hned uvedl trojkou. V průběhu druhé čtvrtiny se oba zase vrátili na střídačku, ale to už český celek udával tempo a vyhrál první poločas rozdílem 13 bodů.

Jiří Welsch ke svému startu poznamenal: "Po pár dnech tréninku s týmem jsem si zase s chutí zahrál. Kromě přípravy s národním celkem si ale ještě vyřizuji spoustu věcí, spojených s přestupem do španělské Málagy." Luboš Bartoň se přidal: "Po odpočinku se cítím dobře a jsem rád, že jsem se mohl předvést zrovna v Děčíně, kde jsem začínal s vrcholovým basketbalem."

Česko-Finsko 83:65
Nejvíce bodů ČR: Starosta 14, Welsch a Beneš po 12, Bartoň 11.
Další zápas se hraje v Děčíně v 18 h.

Reklama

Související témata: