Hlavní obsah

Favorizovaní volejbalisté Kladna po boji porazili Benátky

Kladno

Volejbalisté Kladna potvrdili v dohrávce 8. kola extraligy roli favorita a porazili předposlední Benátky nad Jizerou 3:1 po setech 25:17, 25:21, 23:25 a 25:20. Po šesté výhře za sebou se Středočeši vrátili na třetí místo v tabulce před Karlovarsko. Benátky zůstaly s jednou výhrou a čtyřmi body jedenácté před beznadějně poslední Odolenou Vodou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Barbora Špotáková zahájila zápas v Kladně čestným podáním.

Článek

Hosté se ale soupeři od druhého setu herně vyrovnali. Nejprve se drželi až do stavu 19:19, jenže nezvládli koncovku. Ve třetí sadě pro změnu zlikvidovali pětibodové manko (14:19) a obrat dokonali hned při prvním setbolu. Soupeř jim ale oplatil podobnou mincí. Dotáhl ztrátu 8:14 a pod vedením autora 22 bodů Tomáše Hýského další pokračování duelu nepřipustil.

Zápas, který symbolicky zahájila čestným podáním mistryně světa v hodu oštěpem Barbora Špotáková, měl charitativní podtext. Domácí nastoupili ve speciálních dresech se znázorněnými kšandami, knoflíky a motýlkem, výtěžek z pozápasové dražby bude věnován Nadačnímu fondu Muži proti rakovině v rámci licence nadace Movember Foundation.

Uniqa extraliga volejbalistů - 8. kolo:
Kladno - Benátky nad Jizerou 3:1 (17, 21, -23, 20)
Nejvíce bodů: Hýský 22, Zajíček 12, Kozák 11, Šulista 10 - F. Nesvačil 14, Vachoušek 10, M. Nesvačil po 8.

Reklama

Související témata: