Hlavní obsah

Pro Welsche je připraveno překvapení, říká pardubický manažer Marek

Pardubice

Pardubice hostí v těchto dnech českou basketbalovou reprezentaci mužů, která startuje nový cyklus ve formě kvalifikace o postup na mistrovství světa. V pátek 24. listopadu od 18 hodin nastoupí český tým proti Islandu. Pečlivě se na celou akci chystá i pardubický klub, což potvrdil generální manažer BK Pardubice Martin Marek v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český basketbalista Jiří Welsch.

Článek

Co start reprezentace v Pardubicích pro zdejší basketbal a sportovní prostředí znamená?

Zápas s Islandem i celkový program reprezentace je velkým svátkem pro pardubické fanoušky. Považujeme za čest, že můžeme být spoluorganizátory významné akce národního týmu. V Tipsport Areně jsou k dispozici výborné podmínky.

Pardubický basketbal má zastoupení v reprezentačním celku, bude to tedy dvojnásobný svátek, že?

V nynější nominaci je rozehrávač Viktor Půlpán, který zatím v národním týmu ještě nebyl a je to pro něj premiéra. A zrovna v domácím prostředí.

V Pardubicích navíc působí bývalý kapitán reprezentace Jiří Welsch...

V létě v národním týmu skončil, momentálně tu hraje ligu. Česká basketbalová federace mu při příležitosti zápasu s Islandem připravila poděkování za dlouholetou reprezentační kariéru. A taky je pro Jirku Welsche přichystáno překvapení. Je ideální, že se tak děje zrovna v Pardubicích, aby při Jirkově loučení s reprezentací byli přítomni i pardubičtí diváci.

Jak vyplňuje reprezentační přestávku klubový tým Pardubic?

Zvítězili jsme ve Šlapanicích v rámci Českého poháru. A příští čtvrtek 30. listopadu nás čeká v hale na Dašické ligové utkání s Brnem, takže zápasová pauza potrvá pouze týden.

Jste spokojeni s hráčským kádrem?

Na začátku sezóny jsme chtěli rozehrávače Parkse, který odcestoval zpátky do zámoří. Narychlo přišel Walker, jenž nenaplnil očekávanou roli. Domluvili jsme se následně s Jirkou Welschem, jenž zastává tuto pozici a celkově necháváme soupisku v současném složení.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články