Hlavní obsah

Budeme hubené, krásné a nejlepší. České beachvolejbalistky si zvykají i na dietu

Praha

Jen na skok zavítala do České republiky úspěšná beachvolejbalová dvojice Kristýna Hoidarová Kolocová a Michala Kvapilová. Úřadující vicemistryně Evropy se v sobotu zúčastní benefičního turnaje a v pondělí se vrátí do Říma, kde pod novým trenérem polykají tvrdé tréninkové dávky.

Foto: Ivana Roháčková

Kristýna Hoidarová Kolocová (vlevo) a Michala Kvapilová s trenérem Andreou Tomatisem.

Článek

Už dva týdny se Kristýna Hoidarová Kolocová s parťačkou Michalou Kvapilovou připravuje na nadcházející sezónu pod novým trenérem, Italem Andreou Tomatisem. V Římě polykají tvrdé tréninkové dávky a nestačí se divit, co jejich těla vydrží. „Než jsem odjela do Říma, byla jsem trochu nemocná. Takže to pro mě bylo opravdu těžké. Sotva jsme lezly. Myslela jsem si, že nevstanu z postele, a přesto jsem byla další den schopná trénovat,“ vyprávěla na páteční tiskové konferenci devětadvacetiletá Hoidarová Kolocová.

„Říkala jsem si, že už patřím mezi starší sportovce a musím přiznat, že jsem mile překvapena, jak moje tělo ještě dokáže zregenerovat,“ pochvalovala si. Její slova o náročné přípravě potvrdila i parťačka. „Bylo to opravdu těžké. Na takové dávky v posilovně jsme nebyly zvyklé. Nikdy dříve jsme tolik času ve fitku nestrávily. Teď už je to ale lepší,“ dodala sedmadvacetiletá Kvapilová.

Příští rok už chtějí hrát o medaile

Letos spolu na evropském šampionátu získaly stříbro a na turnaji Světového okruhu několikrát skončily páté. Příští rok by pod vedením nového trenéra chtěly dojít ještě dál. „Chceme se posunout nejen herně ale i výsledkově,“ přeje si Hoidarová Kolocová. „Je ještě spousta věcí, které můžeme zlepšit. A to jak týmovou souhru, tak individuální dovednosti. Stále se máme, kam posunout,“ vysvětlovala dál.

„Třeba Míša se teď v trénincích zaměřuje na to, aby více nahrávala prsty,“ prozradila. „Je to tak. Nahrávku prsty vnímám jako výzvu, protože v minulých sezónách jsem to příliš nedělala. Těším se na to,“ doplnila Kvapilová, která se svou kolegyní sní o tom, že se příští rok posunou v žebříčku a na turnajích Světového okruhu se probojují do semifinále a budou hrát o medaile.

Změna i ve stravování

Kromě vyšších tréninkových dávek a některých technických změn by jim k úspěchu měla pomoci i dieta. „Budeme hubené, krásné a nejlepší,“ smály se. „Samozřejmě, že už předtím jsme se snažily jíst co nejzdravěji. Teď je základem vynechat špatné tuky. Nejíme sladké, nepijeme kávu s mlékem, jíme dobré maso, zeleninu a sýry,“ vysvětlovala Hoidarová Kolocová. „Jíme také spoustu oříšků a ovoce, takže člověk si tam to sladké najde,“ dodala Kvapilová s tím, že jednou za čas mají tzv. cheat day. „To si můžeme dát něco dobrého. Už jsme si koupily zmrzlinu a croissant s čokoládou jsme dostaly od trenéra,“ zavzpomínaly plážové volejbalistky.

Po sobotním beachvolejbalovém benefičním turnaji v pondělí zase zamíří do Itálie, kde budou pokračovat v přípravě na novou sezónu. Ta jim začne hned první lednový týden na čtyřhvězdičkovém turnaji Světového okruhu v Haagu. Odtud pak usměvavé hráčky zamíří do Pelhřimova na evropské Masters.

Reklama

Související témata: