Hlavní obsah

Bobrovský nominoval výběr na MS basketbalistek

BRNO

Deset loňských mistryň Evropy je ve dvanáctičlenném výběru českých basketbalistek na mistrovství světa, které se uskuteční od 12. do 23. září v Brazílii. Trenéři Jan Bobrovský a Lubomír Blažek uzavřeli nominaci po tréninku na závěr soustředění v Brně. Z patnáctky hráček, které se připravovaly na šampionát, připadla role náhradnic Leoně Kryštofové, Romaně Stehlíkové a Ireně Borecké.

Foto: PRÁVO

Trenér Jan Bobrovský.

Článek

Vybranou dvanáctku tvoří Michala Hartigová, Darina Johnová, Zuzana Klimešová, Kateřina Křížová, Petra Kulichová, Hana Machová, Markéta Mokrošová, Michaela Pavlíčková, Michaela Uhrová, Ivana Večeřová, Jana Veselá a Eva Vítečková. Z této sestavy nebyly na loňském mistrovství Evropy v Turecku pouze Johnová a Křížová.

Na mistrovství světa čeká reprezentantky ve skupině 12. září utkání s Francií, o den později s Kubou a na závěr 14. září s Tchaj-wanem. První dva týmy postoupí do čtvrtfinálové skupiny, další dva budou hrát o deváté až šestnácté místo.

V příštím týdnu se vybraná dvanáctka opět sejde v Brně, kde absolvuje nejtěžší herní zkoušku v dosavadní přípravě. V průběhu šesti dnů sehrají basketbalistky pět zápasů, v nichž dvakrát změří síly s Ruskem a třikrát s Austrálií.

"V tomto týdnu jsme se ještě zaměřili na kondiční přípravu a nácviky útočných i obranných herních signálů. Sice jsme nesehráli žádné utkání, po výkonnostní stránce bylo ale toto soustředění velmi prospěšné," uvedl Bobrovský. Původně měl český tým sehrát s Austrankami pouze dva zápasy, jejich trenérka ale trvala na třech utkáních.

Program přípravných zápasů českých basketbalistek v Brně:
Úterý 29. srpna 18:05 ČR - Austrálie (hala v Králově Poli - vysílá ČT4),
Středa 30. srpna 17:40 ČR - Rusko (hala v Králově Poli - vysílá ČT4),
Pátek 1. září 18:00 ČR - Rusko (hala Rosnička),
Sobota 2. září: 18:00 ČR - Austrálie (hala Rosnička),
Neděle 3. září: 16:00 ČR - Austrálie (hala Rosnička).

Reklama