Hlavní obsah

Praha se chystá na druhý ročník přestřelky světových basketbalových talentů

Praha

Začíná se rodit tradice. Minulý rok začala Get Better Academy (GBA) v Praze budovat prestižní mezinárodní juniorský turnaj. Má být pravidelnou přehlídkou evropských talentů i příležitostí pro setkání komunity okolo mladého basketbalu. Kromě diváků na něj míří lovci talentů top agentur z Evropy i ze zámoří - Eurospects, Eurohopes Basketball Prospects a DraftExpress.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jiří Welsch bude znovu patronem turnaje.

Článek

Že se první ročník organizátorům vydařil, potvrzuje Ľubomír Kotleba, zástupce FIBA: „Myslím si, že GBA je v Evropě známá jako dobrá organizace, a proto pro ni není těžké oslovit dobrá družstva. Ta přijedou tam, kde jsou dobré podmínky."

Druhý ročník Young Guns GBA Invitational tak může letos přivítat kluby jako Stella Azzurra Řím, Crvena Zvezda Bělehrad, Apollo Amsterdam, IBA Mnichov nebo NBA Academy Africa. Hlavním dějištěm turnaje bude tentokrát hala Folimanka USK Praha. „Přijali jsme pozvání na turnaj a byli osloveni i v rámci spolupráce na organizaci turnaje, respektive jeho průběhu ve Sportovní hale Folimanka, kde má zázemí náš mládežnický program Futurestars. O Vánocích nás čeká náročný sportovní program, přesto se na turnaj těšíme. Rádi si znovu zahrajeme s kvalitními soupeři. Je to pro nás výzva," dodává k účasti USK trenér Petr Jachan.

„Chceme přesáhnout sportovní rozměr události. Kromě turnaje, ve kterém se utkají špičkové mládežnické týmy, by Young Guns mělo být také přátelským setkáním rozsáhlé basketbalové komunity. Okolo tématu mládežnického basketbalu a rozvoje talentů připravujeme několik besed, které proběhnou v rámci doprovodného programu. Kromě Jirky Welsche, který je tradičním patronem turnaje, jsme pozvali například Kateřinu Elhotovou," říká Julian Beťko, hlavní trenér GBA. I on bude na jedné z besed mluvit o úspěšném posunu více než dvou desítek svých svěřenců do zámoří.

Young Guns GBA Invitational 2017 odstartuje 19. prosince v pražské Sportovní hale Folimanka a nabídne ve třech dnech 16 divácky atraktivních utkání, dovednostní soutěže Slam Dunk Contest a 3 Point Shootout nebo zmiňované besedy. Kompletní program a představení týmů naleznete na stránkách www.gbainvitational.eu.

Reklama

Související témata: