Hlavní obsah

Čeští basketbalisté nebudou měnit úspěšnou sestavu

OPAVA

Beze změn v kádru v pátek odcestovali čeští basketbalisté k druhému utkání kvalifikační skupiny mistrovství Evropy, které sehrají v neděli proti domácímu Maďarsku. Autokarový přesun do dějiště duelu absolvoval také Pavel Houška, který měl problémy s naraženým prstem.

Článek

"Jedeme ve stejném složení. Nějaké zdravotní šrámy jsou, ale vážný důvod zasahovat do kádru nemáme. Trenéři věří stejné sestavě," informoval ČTK vedoucí reprezentačního mužstva Dušan Štěnička.

Český výběr má za sebou vydařený začátek kvalifikace. Proti Belgii zvládl roli favorita. "Jsme za to vítězství velice rádi. Tým získal sebevědomí, pro psychiku to bylo velmi důležité, i když většina lidí považovala výhru s Belgií jako automatickou. Nesmíme to zase ale ani moc přeceňovat, máme před sebou tři těžká střetnutí venku," upozornil trenér Zdeněk Hummel.

Čtvrtečním večerem jeho realizační tým vypustil belgický basketbal na několik dnů z hlavy. Teď přichází na řadu Maďarsko, druhý protivník v cestě na evropský šampionát. Asistent Pavel Budinský sestříhal videozáznam jejich posledních tří vystoupení a s kolegou Hummelem dávají dohromady účinnou taktiku.

"Získali jsme i video z čtvrtečního utkání Ruska s Maďarskem a to by nám mělo napovědět nejvíce. S hráči si nad to pořádně sedneme v Maďarsku," nadnesl Hummel. Jeho celek čeká šňůra tří obtížných utkání venku. Turné po Maďarsku, Rusku a Belgii s dlouhým letecký přesunem z Frankfurtu do Permu, může hodně zamíchat postupovými kartami. "Asi to dost napoví. Myslíme však zápas od zápasu. Nejdříve musíme co nejlépe obstát v Maďarsku," doplnil Hummel.

Reklama

Související témata: