Hlavní obsah

Basketbalistky porazily v poslední přípravě před MS Austrálii

BRNO

České basketbalistky porazily v posledním přípravném utkání před mistrovstvím světa v Brně Austrálii 77:65. Své soupeřky v neděli zaskočily zejména drtivým nástupem v úvodu utkání. Důraz v obraně a bleskové protiútoky vynesly domácímu týmu v první čtvrtině až čtrnáctibodový náskok.

Foto: čtk

Ilustrační foto

Článek

Ten se do poločasu ztenčil na devítibodový rozdíl, ale české hráčky pokračovaly v soustředěném výkonu opět po změně stran. Zásluhou přesně střílející Mokrošové měl český tým po půlhodině hry devatenáctibodový náskok. Australanky sice v závěru zrychlily hru, což už ale stačilo pouze na zkorigování výsledku.

"Jsem rád, že jsme se po dvou prohrách s Ruskem a sobotní porážce s Austrálií rozloučily s přípravou vítězstvím. Ocenil bych zejména bojovnost a herní nasazení hned v úvodu zápasu, na což nestačily Australanky reagovat," uvedl trenér českých basketbalistek Jan Bobrovský.

Po brněnském soustředění dostaly basketbalistky dvoudenní volno. Od středy se sejdou opět k závěrečné přípravě ve dvou skupinách, jedna v Praze pod vedením Lubora Blažka a druhá v Brně s trenérem Bobrovským. "Zaměříme se už jen na udržení fyzické kondice a basketbalové prvky," řekl Bobrovský. Na mistrovství světa do Brazílie odletí české basketbalistky v sobotu 9. září v podvečer.

Česko - Austrálie 77:65 (25:11, 39:30, 63:44)
Nejvíce bodů: Mokrošová 18, Kulichová 16, Machová 10 - Grimaová 14, Harrowerová a Whittleová po 9. Trestné hody: 19/15 - 13/12. Fauly: 10:18. Trojky: 6:3. Diváci: 150.

Reklama

Související témata: