Hlavní obsah

Cleveland - Portland 127:110Cleveland při debutu Thomase ukončil v NBA sérii porážek

Basketbalisté Clevelandu ukončili v NBA sérii tří porážek a při očekávaném debutu Isaiaha Thomase doma porazili Portland 127:110. Hvězdný rozehrávač vracející se po sedmiměsíční pauze zaviněné zraněním kyčle nastřílel z pozice náhradníka 17 bodů za 19 minut hry.

Foto: Ken Blaze, Reuters

Basketbalista Clevelandu Cavaliers Isaiah Thomas v duelu s Portlandem.

Článek

"Byl to pro mě mimořádný okamžik," komentoval návrat na palubovky osmadvacetiletý Thomas, který nastoupil poprvé od 19. května. Tehdy ještě v barvách Bostonu dohrával sezonu zraněný a podlehl s Celtics ve finále Východní konference právě Clevelandu. Při premiéře po letním přestupu patřil pouhých 175 centimetrů vysoký dvojnásobný účastník Utkání hvězd NBA ke strůjcům úspěchu. Ve čtvrté části společně s Dwyanem Wadem táhli domácí tým za dvouciferným vedením.

"Byl to první zápas, který jsme odehráli společně, ale už v něm jste mohli vidět momenty, ve kterých nám právě Thomas dodával potřebnou dynamiku, abychom se dostali tam, kam chceme. Jsem rád, že je zpátky a na naší straně," řekl pětatřicetiletý Wade. "Je to člověk na správném místě. Nikdy nepřestává tvrdě pracovat, nevzdává se a nikdy nezklame," vysekl spoluhráči poklonu LeBron James, se 24 body nejlepší domácí střelec.

Ginóbiliho trojku sudí přehlédli

San Antoniu pomohl k výhře 100:91 v New Yorku nad Knicks i tříbodový koš Manua Ginóbiliho, který sudí přehlédli. Obroučkou totiž propadla nepovedená přihrávka argentinského rozehrávače a rozhodčí si toho nevšimli, soupeř navíc pokračoval ve hře jako po doskoku. Až po protestech hostujících hráčů sudí hru přerušili a po dlouhé debatě a zhlédnutí opakovaného záběru na kostce nad hřištěm koš uznali. Spurs se tím v závěru třetí čtvrtiny ujali vedení o 14 bodů a výhru už nepustili.

"Přihrával jsem na LaMarcuse (Aldridge), ale spěchal jsem, aby nebyl ve vteřinách. A jak to dopadlo, je neuvěřitelné," řekl Ginóbili.

Kouč San Antonia Gregg Popovich slavil 1176. vítězství v NBA a posunul se před George Karla na páté místo historického pořadí mezi trenéry s nejvíce výhrami. V čele statistik je Don Nelson s 1335 úspěchy.

Phoenix porazil na domácí palubovce nejhorší tým soutěže Atlantu 104:103. Zasloužili se o to zejména Devin Booker a TJ Warren, kteří dohromady nastříleli 65 bodů (34+31).

Výsledky NBA:
Cleveland - Portland 127:110
LA Clippers - Memphis 113:105
New York - San Antonio 91:100
Phoenix - Atlanta 104:103
Sacramento - Charlotte 111:131

Reklama

Související témata: