Hlavní obsah

Děčínští basketbalisté neudrželi v Nymburku nadějné vedení

Praha
Foto: Petr Hloušek, Právo

Přidají basketbalisté Nymburku další ligový titul? Na snímku Radoslav Rančík.

Článek

Basketbalisté Děčína neměli daleko k tomu, aby po téměř osmi letech v lize zlomili domácí neporazitelnost nymburských mistrů. V prvním poločase si hosté vypracovali slibný dvouciferný náskok, nad favoritem vedli ještě po půlhodině hry, ale v závěru ofenzivní smršť Středočechů neubránili a podlehli 90:103.

V domácím prostředí jednoznačně vyhrály týmy, které spolu soupeří o druhou příčku za Nymburkem. Pardubice porazily Svitavy o 27 bodů, Opava zvítězila nad USK Praha 80:50.

"Podle výsledku to vypadá na jednoznačné utkání, ale rozhodně tomu tak nebylo od počátku. Hosté začali s dobrou obranou, ale my jsme dnes měli Luďka Jurečku," řekl opavský trenér Petr Czudek. "Naši mladí hráči propadli. Vyrobili jsme 24 ztrát a to je asi náš smutný rekord," kabonil se kouč USK Chris Chugaz.

Jako noc a den se lišily výkony jindřichohradeckých basketbalistů v Kolíně ve třetí a čtvrté čtvrtině. Zatímco ve třetí desetiminutovce nastřílel poslední celek tabulky 36 bodů a vybudoval si šestnáctibodový náskok, v závěrečné čtvrtině zápasu hosté přidali jen osm bodů a prohráli 84:89. Na první vítězství v sezóně tak znovu nedosáhli.

Basketbalová Kooperativa liga mužů - 15. kolo
Kolín - Jindřichův Hradec 89:84
Opava - USK Praha 80:50
Pardubice - Svitavy 91:64
Ústí nad Labem - Olomoucko 79:83
Nymburk - Děčín 103:90 (22:27, 53:55, 73:75)
20:00 Brno - Ostrava

Reklama

Související témata: