Hlavní obsah

Kolocová s Kvapilovou vyhrály CEV Masters v Pelhřimově

Aktualizováno

Beachvolejbalistky Kristýna Hoidarová Kolocová s Michalou Kvapilovou vyhrály v Pelhřimově evropský halový turnaj Masters. Podporu domácího prostředí využily i ve finále proti Lotyškám Tině Graudinové s Anastasijí Kravčenokovou, které porazily i díky sedmi esům 21:8 a 23:21.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Kristýna Kolocová (vlevo) a Michala Kvapilová během turnaje v Pelhřimově.

Článek

Nasazené trojky Kolocová s Kvapilovou nejprve v neděli přehrály v semifinále 21:16 a 21:14 finský pár Taru Lahtiová, Anniina Parkkinenová. Skvělou formu prodaly i v boji o zlato. Byly aktivní a mohly se spolehnout zejména na servis. „Chtěly jsme, aby naše výkonnost gradovala ve finále, a to se povedlo. Za ten výsledek může i trenér Andrea (Tomatis). Vybral správnou taktiku, všechno nám vycházelo. Navíc jsme bránily opravdu dobře," radovala se Kvapilová.

Za vítězstvím hnala domácí hráčky bouřlivá kulisa v Pelhřimově. „Člověk se snaží soustředit na utkání, ale pomoc od diváků jsme vnímaly. Pomohli nám zejména v koncovce druhého setu. Důležité je, že jsme si hrály pořád to své," pokračovala v hodnocení Kolocová. „Měly jsme taktiku, že z těžších pozic jsme se snažily balony nerotovat, ale naopak je zatlačit plachtou. Je to sice náročné zahrát, ale pro soupeřky je to ještě těžší čapnout v poli."

Také soupeřky z Lotyšska viděly jako klíčový ve finálovém zápase servis českých hráček. „Mají ho opravdu dobrý, to se nedalo přijímat. Navíc jsme udělaly spoustu chyb," tvrdila Tina Graudinová. „Z atmosféry v Pelhřimově jsem měla husí kůži. Během komunikace se spoluhráčkou jsme se občas neslyšely."

Na evropské scéně zaznamenaly Kolocová s Kvapilovou druhý nejlepší výsledek po loňském stříbru na mistrovství Evropy v lotyšské Jurmale. „V prvním zápase na turnaji jsme dostaly za vyučenou, poznaly jsme, že to nepůjde samo. Od té doby jsme hrály v každém dalším zápase líp a líp," konstatovala Kvapilová, která společně se spoluhráčkou vyhrála na turnaji pět zápasů, včetně čtvrtfinále nad jedničkami Markétou Nausch Slukovou s Barborou Hermannovou.

„Jsem na holky pyšný, odehrály neskutečný turnaj. Po první porážce se naštěstí probudily. Poslední dva měsíce jsme tvrdě pracovali, jsem s jejich výkonností spokojen. Navíc se pořád zlepšujeme," prohlásil trenér české dvojice Andrea Tomatis.

CEV Masters v Pelhřimově byla beachvolejbalovou akcí roku v České republice. „Jsem hrozně šťastná, že vůbec tento turnaj vznikl a že se do Beachwellu podařilo přitáhnout světové hvězdy," pochvalovala si ho Kolocová. „Čekal jsem dobrou atmosféru, ale ne až tak dobrou," dodal spokojeně promotér turnaje Vladimír Kozler.

Mezi muži triumfovala nizozemská dvojice Brouwer s Meeuwsenem, kteří ve finále porazili první nasazené – Poláky Kantora a Losiaka 2:0 (22, 20). Na pátém místě skončili čeští hráči Ondřej Perušič a David Schweiner.

Turnaj CEV Masters v plážovém volejbalu v Pelhřimově:
Muži:
o 3. místo:
Plavinš, Točs (7-Lot.) - Doppler, Horst (2-Rak.) 2:0 (14, 19),
finále:
Brouwer, Meeuwsen (5-Niz.) - Kantor, Losiak (1-Pol.) 2:0 (22, 20),
Ženy:
Finále:
Hoidarová Kolocová, Kvapilová (3-ČR) - Graudinová, Kravčenoková (12-Lot.) 2:0 (8, 21),
o 3. místo:
Lahtiová, Parkkinenová (4-Fin.) - Ittlingerová, Behrensová (8-Něm.) 2:0 (19, 17),
semifinále:
Kolocová, Kvapilová - Lahtiová, Parkkinenová 2:0 (16, 14).

Reklama

Související témata: