Hlavní obsah

On-line MS basketbalistek: Česko - Francie

SAO PAULO

Tři tréninky v nové hale na předměstí brazilského Sao Paula už stihly české basketbalistky v Barueri, kde od 18 hodin středoevropského času sehrají premiérové utkání na světovém šampionátu proti Francii. První zápas na turnaji je pro oba celky nesmírně důležitý a výsledek naznačí jejich možnosti ve skupině, kde ještě účinkují Kuba a Tchajwan. Utkání můžete na Sport.cz sledovat online.

Foto: čtk

Kateřina Křížová (vpravo) uniká s míčem Belgičance Eveline Decroosové v přípravném basketbalového utkání.

Článek

"Půjde nejen o vítězný vstup do těžkého turnaje, ale ve hře je i nastolení pohody pro další dění na šampionátu. Naše družstvo má ale velkou mentální sílu, takže se k tomu zase nechceme tolik upínat. Francii máme herně docela přečtenou a věřím, že na omlazené soupeřky by mohla platit naše zkušenost," soudí trenér Jan Bobrovský před duelem, který se bude hrát v hale pro 7 tisíc diváků s hodně vzdáleným hledištěm, takže v ní bude složitější prostorová orientace.

Před rokem na ME v Turecku reprezentace také na úvod Francii zdolala rozdílem 21 bodů a zahájila tím cestu za titulem. "Nemá cenu se ohlížet. Letošní tým Francie má nesporně vyšší kvalitu než ten loňský, vždyť v přípravě na rozdíl od nás porazil i Rusko. Musíme zahrát dobře z obrany, vyrovnat se soupeřkám pohybem a nutit se co nejvíc do brejků," míní český kouč.

MS basketbalistek on-line na Sport.cz:
Skupina: Česko vs. Francie

Pod jeho vedením národní tým s Francouzkami na velké soutěži ještě nikdy neprohrál: "Mají z nás možná už trochu respekt, ale na druhé straně hrozně moc touží tu sérii porážek utnout, takže nás čeká velice těžké utkání."

Francie se připravuje na americkém kontinentu téměř dva týdny a v rámci soustředění na ostrově Martinik třikrát zdolala dalšího účastníka MS, Litvu. "Trenér Jardel dává přednost dokonalé aklimatizaci, ale nám se už v minulosti osvědčilo přijet spíš na poslední chvíli. Dlouhá soustředění se většinou projeví negativně na psychice týmu, který je zbytečně dlouho pospolu. Je to ale pochopitelně věc názoru," dodává Bobrovský, jenž přivezl tým do dějiště turnaje až v neděli ráno.

"Únavy z cesty se holky docela rychle zbavily, cítí se dobře, mají chuť do basketu a Vítečkovou už ani tolik nebolí naražený prst na ruce. Před zápasem si ho ale určitě nechá zatejpovat," tvrdí český trenér.

Reklama

Související témata: