Hlavní obsah

Zraněná Jeřábková je hráčkou v jiné dimenzi, lituje trenér Dávid absence největší opory

Most

Nebývale náročný program absolvují od konce prosince až do vyvrcholení sezóny házenkářky DHK Baník Most. Vyhrály už Český pohár, bojují o stejnou metu v česko-slovenské interlize (MOL liga), startují v Poháru EHF a čeká je kompletní play off české ligy. „Je to enormní zátěž, ale musíme brát věci tak jak jdou po sobě,“ říká zkušený mostecký trenér Peter Dávid v rozhovoru pro Sport.cz před cestou českého mistra k pohárovému souboji do Rumunska.

Foto: Právo

Mostecký trenér Peter Dávid.

Článek

Ve středu mostecké házenkářky zdolaly v MOL lize slovenskou Šalu 24:23 vítězným gólem v poslední vteřině. Je to vzpruha pro další utkání?

Nesmírně důležitý výsledek. V poslední době jsme měli obrovskou smůlu v koncovkách zápasů, kdy jsme si v evropském poháru nezasloužili prohrát. Tentokrát jsme byli úspěšnější a šťastnější. Konečně jsme finiš zvládli, o což se taky postarala rozhodující brankou Petra Maňáková.

Je těžké přeorientovat se z ligové soutěže na Pohár EHF?

Doplatili jsme na zranění Markéty Jeřábkové a Michaely Borovské. Zdravotní potíže postihly i Simonu Szarkovou, která chyběla doma proti Zalau a ve středu nastoupila po týdenním výpadku. Jsou to komplikace. Kádr je sice široký včetně starších dorostenek, ale když vypadnou klíčové hráčky, nastává kvalitativně velký problém.

Co pro Baník Most znamená aktuální neúčast dlouhodobě zraněné reprezentantky Markéty Jeřábkové?

Je to obrovské oslabení a velká smůla, co se jí stalo. Markéta je hráčkou v jiné dimenzi. Měla neskutečnou formu, kterou si přenesla do klubu z prosincového mistrovství světa. Než se zranila, zařídila nám svými góly triumf v Českém poháru. Chybí nejen v ofenzivní fázi, ale i v obraně.

K nepříjemnému zásahu do sestavy se jistě přidružuje i narůstající zátěž z nabitého programu.

V podstatě ani netrénujeme. Hráčky musí čelit psychickému i fyzickému náporu, a s tím se těžko vyrovnává. Zápasová přetíženost je znát, ale to nezměníme.

Jak posuzujete účinkování týmu v Poháru EHF?

Dva roky jsme zvládli bez vážnějšího zranění, jenže teď se to obrátilo. Osud si s námi krutě zahrál zrovna v období, kdy startujeme na evropské scéně. Kdybychom byli kompletní, tabulka by asi vypadala jinak. Čtvrté místo ve čtyřčlenné skupině po třech kolech musíme brát jako realitu.

Co vás čeká v nejbližší době?

Jedeme autobusem k sobotnímu zápasu do rumunského Zalau. Dvoudenní cestu si rozdělíme pauzou v Budapešti, takže to určitě zvládneme.

S čím jdete do odvetné části bojů ve skupině Poháru EHF?

Nejsme pod tlakem. Chceme zápasy odehrát, jak se patří. A zapracovat do týmu další hráčky a sbírat mezinárodní zkušenosti.

Reklama

Související témata: