Hlavní obsah

Basketbalistky po prohře s Francií nevěšely hlavu

SAO PAULO

České basketbalistky nad Francií na velké akci do třetice neuspěly. Svěřenkyně Jana Bobrovského porazily francouzské soupeřky na dvou předchozích mistrovstvích Evropy, v úterý však stejnému soupeři na úvod mistrovství světa v Brazílii podlehly 58:62.

Článek

"Do mistrovství světa jsme vstoupili hodně nešťastně dvěma ztrátami. Hned ve čtvrté minutě si zranila kotník Pavlíčková a druhou ztrátou je těsná prohra," uvedl po zápase trenér českých basketbalistek Jan Bobrovský, který si posteskl, že po změně stran dominovaly Francouzky v podkošových soubojích. "Také se nám přestala dařit střelba. I když naše hráčky bojovaly, tak jsme bez pivotek neměli takovou sílu a těžko jsme vyhrávali podkošové souboje," dodal trenér.

MS basketbalistek on-line na Sport.cz
Skupina: Česko vs. Francie

Právě po změně stran se projevilo, nakolik českému týmu Pavlíčková chyběla. "Patří k základním hráčkám sestavy, měli jsme na jejím výkonu postavenou i taktiku. I když se Zuzana Klimešová na nezvyklém místě snažila, tak to na zkušené Francouzky nestačilo," dodal Bobrovský.

Jeho protějšek Francou Alain Jardel naopak zářil spokojeností. "Po dvou prohrách na mistrovství světa beru naše vítězství jako překvapení. Hlavně bych ocenil velkou bojovnost našich hráček. Rozhodně je dnešní vítězství velmi příjemným vstupem do šampionátu," řekl Jardel. Pavlíčková věří, že zranění není vážné

Zuzana Klimešová po utkání přiznala, že ztráta Pavlíčkové působila na tým jako nepříjemná sprcha. "Na něco jsme se s Míšou připravovaly a najednou musely místo ní zaskočit jiné hráčky. V závěru měla Kulichová pět faulů a nám chyběla pod košem ještě další vysoká hráčka, která by stačila doskakovat míče," řekla Klimešová.

Pavlíčková proseděla velký zápas s poraněnou pravou nohou na lavičce v péči lékaře Libora Paši. Zraněný kotník měla zaledovaný. Jak dlouho bude Pavlíčková chybět, se zatím doktor Paša neodvážil předpovědět. "Uvidíme až večer po důkladnější prohlídce," dodal Paša. Sama Pavlíčková věří, že zranění nebude tak vážné a brzy budu moci opět nastoupit.

Zatímco ostatní hráčky seděly se svěšenými hlavami, Pavlíčková ani Vítečková porážku tak tragicky nebraly. "Byl to první zápas, nemusíme kvůli jedné prohře věšet hlavu. Ztratily jsme v důležitých momentech hodně míčů v okamžiku, kdy jsme měly dát důležité body. Na výkonu všech hráček se podepsala nervozita. Ale šampionát teprve začíná," uvedla Pavlíčková.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články