Hlavní obsah

Basketbalistky Litvy uvízly v Guayaně, jejich zápas MS byl kontumován

SAO PAULO

Basketbalistky Litvy nestihly úvodní zápas mistrovství světa s Austrálií a prohrály ho kontumačně. Vzhledem ke komplikacím během cesty musely totiž obhájkyně bronzových medailí do Brazílie letět přes Francouzskou Guyanu, kde uvízly, protože neměly nezbytné očkování proti žluté zimnici. Do země byly vpuštěny na poslední chvíli, ale nedokázaly včas dorazit do Sao Paula k zápasu.

Foto: MTI/Ferenc Kalmandy

Ilustrační foto.

Článek

Litevský tým měl ze soustředění na karibském ostrově Martinik naplánovanou jinou cestu, ale kvůli zrušení původního přímého letu se musel vydat přes Francouzskou Guyanu. Podle brazilských zákonů však musí mít každý, kdo chce odsud vstoupit do země, povinné očkování. To Litevky na základě diplomatických jednání dostaly na poslední chvíli a mohly vycestovat i bez jindy povinné desetidenní karantény.

Tým byl převezen do města Belem na severovýchodě země u ústí Amazonky a nestihl dorazit na jihovýchod země do Sao Paula. "Litevky nepřijedou dřív než ve 21:50. Australanky půjdou na hřiště podle plánu a po patnácti minutách čekání budou vyhlášeny vítězkami bez boje a dostanou dva body," uvedla v úterý večer mluvčí turnaje Fernanda Lorenzová.

Litevky budou moci v turnaji pokračovat, v základní skupině B na ně ještě čekají basketbalistky Kanady a Senegalu.

Reklama

Související témata: