Hlavní obsah

Sabadka vedl slovenskou reprezentaci, koučoval český tým v Lize mistryň a pochvaluje si Most v Poháru EHF

Most

Házenkářský celek žen Baníku Most disponuje nejen kvalitním kádrem hráček, ale i nesmírně zkušenou trenérskou dvojicí. Od začátku probíhající sezóny tým vede společně s hlavním koučem Peterem Dávidem nově také jeho slovenský krajan Peter Sabadka. Oba uplatňují i mezinárodní trenérské zkušenosti. „Naše spolupráce funguje ve prospěch mosteckého klubu,“ pochvaluje si 44letý asistent trenéra Sabadka v rozhovoru pro Sport.cz. svoje nynější angažmá na severu Čech.

Foto: Josef Pešout, Právo

Peter Sabadka

Článek

Co vás po sportovní stránce spojuje s Peterem Dávidem?

Před několika lety jsme ve stejném období působili u slovenské reprezentace. Peter Dávid byl trenérem národního družstva mužů, já jsem vedl ženy Slovenska, takže se dobře známe. Pokud jde o mě, absolvoval jsem se slovenskou reprezentací dvě kvalifikace, z jedné jsme postoupili do play off o účast na mistrovství Evropy.

Z pozice hlavního trenéra jste byl i u úspěchů týmu Veselí nad Moravou. Jak na to vzpomínáte?

Trénoval jsem tam čtyři roky v období 2009-2012. Vyhráli jsme česko-slovenskou interligu, český mistrovský titul, třikrát Český pohár. Vrcholem byl start v Lize mistryň. Uspěli jsme ve skupině v Michalovcích se srbským, slovenským a tureckým mistrem. A dostali jsme se do další fáze v Makedonii.

Takže nynější účast Baníku Most v Poháru EHF není pro vás ničím výjimečným?

Je pravda, že Liga mistryň, kterou jsem poznal ve Veselí nad Moravou, je nejvyšší soutěží na klubové úrovni, ale také Pohár EHF má zvuk a renomé. Vždyť jej hrají i celky, které prošly kvalifikací o Ligu mistryň a prokazují vysokou kvalitu. V Mostě se momentálně chystáme na souboj se švédským Höörsem v neděli 4. února.

Jakou trenérskou roli zastáváte v mosteckém klubu?

I když jsem byl zvyklý na post hlavního kouče žen ve Veselí nad Moravou, u slovenské reprezentace i ve Zlíně, mám dost práce i v Mostě. Kromě toho, že jsem asistentem Petera Dávida u áčka, vedu tréninkové centrum mládeže a tým starších dorostenek. Celkově převládají dobré pocity. Určitě si myslím, že naše činnost má pozitivní náplň a smysl. V Mostě jsem spokojen. Jsem tady svou první sezónu a chtěl bych naplnit naše předsevzetí s co největšími úspěchy ve zbytku sezóny.

Reklama

Související témata: