Hlavní obsah

Washington - Oklahoma City 102:96Satoranský dobře bránil Westbrooka a Washington zdolal Oklahomu

New York/Praha

Basketbalista Tomáš Satoranský nastoupil při zranění hvězdy Washingtonu Johna Walla opět v základní sestavě a přispěl k výhře 102:96 nad Oklahomou. Jediný Čech v NBA dal čtyři body z trestných hodů, k tomu připojil pět doskoků a šest asistencí. James Harden jako první hráč v historii soutěže při zisku triple double nastřílel 60 bodů a dovedl Houston k vítězství 114:107 nad Orlandem. Cleveland prohrál v Detroitu 114:125 a navíc přišel o Kevina Lovea, který si zlomil kůstku v levé ruce a bude chybět šest až osm týdnů.

Foto: Nick Wass, ČTK/AP

Basketbalista Washingtonu Wizards Tomáš Satoranský (31) po souboji s Russellem Westbrookem.

Článek

Washingtonu se povedlo ukončit osmizápasovou vítěznou sérii Oklahomy a Satoranský na tom měl výrazný podíl. Převážně na něm totiž bylo bránit nejužitečnějšího hráče loňského ročníku NBA Russella Westbrooka, kterého za přispění spoluhráčů udržel na 13 bodech a 10 asistencích. Před pěti dny přitom Westbrook proti Wizards nastřílel 46 bodů.

Český reprezentační rozehrávač odehrál 30 minut. Netrefil ani jednu ze čtyř střel z pole, z toho dvě trojky, ale z trestných hodů byl stoprocentní.

"Bylo hlavně na něm, aby to Westbrookovi ztížil," řekl Otto Porter Jr., který byl s 25 body nejlepším střelcem vítězů. Satoranského práci v obraně označil za neskutečnou. "Westbrook minul hodně střel, opravdu hodně i těch volnějších," uvedl Markieff Morris. Třináct Westbrookových pokusů bylo neúspěšných, z toho tři v posledních 30 sekundách zápasu, kdy se rozhodovalo.

Houston postrádal proti Orlandu dva členy základní sestavy a na vyrovnaném průběhu to bylo znát, ale domácí měli Hardena. Osmadvacetiletý rozehrávač ve čtvrté části nastřílel 18 ze svých 60 bodů, čímž o tři překonal dosavadní klubový rekord. "Jen jsem prostě dal všechno, co jsem měl," usmíval se Harden. "V klíčových momentech jsme je ubránili a pak sami v útoku trestali," dodal.

Historický večer americký reprezentant korunoval ziskem už třetího triple double v sezoně, protože přidal ještě 10 doskoků a 11 asistencí, ale také čtyři zisky, blok a pět ztrát. To vše za 46 odehraných minut. Z 30 střel z pole Harden proměnil 19, z toho pět trojek, minul jediný z 18 trestných hodů. "Takový individuální výkon jsem neviděl," řekl jeho spoluhráč Gerald Green.

"Je to dobrý pocit," uvedl Harden, aniž by v tu chvíli ještě věděl, že je prvním v historii s takovým triple double. "Každý zápas se snažím odvádět maximum, ať už to znamená dávat body, doskakovat, přihrávat nebo sbírat v obraně zisky. Prostě udělám cokoliv a řekl bych, že dneska jsem to zvládl všechno najednou," prohlásil.

Druhý tým Východní konference Toronto si poradilo s Minnesotou 109:104. Pojedenácté z posledních 16 zápasů zaváhal třetí Cleveland, který prohrál na palubovce Detroitu 114:125. Pistons ještě chyběla čerstvá hvězdná posila Blake Griffin, ale pivot Andre Drummond pookřál a předvedl 21 bodů, 22 doskoků a sedm asistencí.

Washington - Oklahoma City 102:96 (za domácí Satoranský 4 body, 5 doskoků, 6 asistencí), Detroit - Cleveland 125:114
Houston - Orlando 114:107
LA Clippers - Portland 96:104
New Orleans - Sacramento 103:114
New York - Brooklyn 111:95
San Antonio - Denver 106:104
Toronto - Minnesota 109:104
Utah - Golden State 129:99

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Video
Boston i díky Pastrňákovi vyhrál v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články