Hlavní obsah

Most - Höörs 19:31Mostecké házenkářky prohrály v Poháru EHF doma s Höörsem

Mosteckým házenkářkám se v Poháru EHF nepodařilo zvítězit ani v pátém kole skupiny D. České mistryně prohrály v oslabené sestavě doma se švédským Höörsem vysoko 19:31 a s jedním bodem dál uzavírají tabulku. Poslední zápas ve skupině odehrají v sobotu 10. února v Norsku proti Larviku, čtvrté místo už ale opustit nemohou.

Článek

Oba celky do utkání vstoupily už bez naděje na postup do čtvrtfinále, který si zajistily Zalau a Larvik. Most v úvodu držela střelkyně Szarková, jež se postarala o prvních šest branek domácího týmu, ten ale většinou jen dotahoval.

Švédský celek si v první půli vypracoval pětigólový náskok, po vydařeném úvodu druhého poločasu vedl nad Mostem už 18:11. Domácí hráčky se proti pohyblivé obraně Höörsu jen těžko prosazovaly, proto nejčastěji hledaly Szarkovou, která do konce zápasu vylepšila své střelecké konto na 11 branek. Na úspěch ale Most pomýšlet nemohl, soupeř si naopak vylepšil skóre závěrečnou pětigólovou šňůrou.

Svěřenkyně trenéra Petera Dávida ve skupině nejprve těsně prohrály ve Švédsku, pak doma remizovaly s Larvikem. Rumunskému klubu Zalau dvakrát podlehly o tři branky.

Pohár EHF házenkářek - 5. kolo skupiny D
Baník Most - Höörs 19:31 (11:15)
Zalau - Larvik 25:22 (13:9)

Reklama

Související témata: