Hlavní obsah

Philadelphia - Washington 115:102Vítěznou sérii basketbalistů Washingtonu ukončila Philadelphia

Basketbalisté Washingtonu v NBA po pěti výhrách v řadě zaváhali. Třízápasovou venkovní sérii zakončili porážkou 102:115 ve Philadelphii. Také v šestém utkání po zranění Johna Walla nastoupil v základní sestavě Tomáš Satoranský, který tentokrát odehrál 22 minut. Proti 76ers proměnil český rozehrávač dvě střely z pole, neminul ani jeden ze dvou trestných hodů a zaznamenal šest bodů. K tomu přidal dva doskoky, tři asistence a dva zisky.

Foto: John Raoux, ČTK/AP

Basketbalista Washingtonu Wizards Tomáš Satoranský (vpravo).

Článek

Wizards od začátku v bouřlivém prostředí, které vytvořili fanoušci stále oslavující triumf Eagles v Super Bowlu, ztráceli a ještě v první části narostlo jejich manko na více než 20 bodů. Náskok soupeře se hostům smazat už nepodařilo, takže v hale Wells Fargo Center ani jednou nevedli a přišli o svou vítěznou sérii.

Bez kapitána Walla, který se podrobil operaci levého kolena, prohráli poprvé. "Byla to pěkná série," komentoval nejdelší vítěznou šňůru týmu v sezóně trenér Scott Brooks. "Teď se musíme oklepat a dobře se připravit na další utkání," dodal. Ve čtvrtek přijede do Washingtonu lídr Východní konference Boston.

Nejlepším střelcem Wizards i celého zápasu byl s 30 body Bradley Beal, 17 bodů přidal Otto Porter. Domácí se mohli tradičně spolehnout na pivota Joela Embiida, který se postaral o 27 bodů a 12 doskoků.

Třináctou porážku v sezóně utrpěli basketbalisté vedoucího mužstva ligy a obhájci titulu z Golden State. Před svými fanoušky nestačili svěřenci kouče Steva Kerra na Oklahomu 105:125. Hosté celou dobu vedli, a to hlavně díky Paulu Georgeovi (28 bodů, 6 zisků) s Russellem Westbrookem (34 bodů, 9 doskoků i asistencí.

New York Knicks prohráli doma s Milwaukee 89:103, ale hlavně přišli o svou největší hvězdu Kristapse Porzingise. Lotyšský podkošový hráč, který se ve své třetí sezóně chystal na první Utkání hvězd NBA, si přetrhal vazy v levém koleni a v tomto ročníku už si nezahraje.

Druhý tým tabulky Východní konference Toronto si vyšláplo na lídra z Bostonu a zvítězilo 111:91. Celtics nepomohl ani návrat Kyrieho Irvinga, který po zranění nastřílel 17 bodů.

Není čas, abychom se styděli, tvrdí hvězda

Finalista posledních tří ročníků Cleveland prohrál počtrnácté z posledních 21 zápasů. Na palubovce Orlanda podlehl 98:116. Cavaliers v poslední čtvrtině dali jen devět bodů a domácí utkání otočili.

"Není čas, abychom se styděli za dosavadní průběh sezóny. Ještě nám nějaké zápasy zbývají, a jestli chceme sezónu zachránit, musíme to zlomit, chytit se nějakým dobrým zápasem," řekl LeBron James, který se postaral o 25 bodů. Na straně vítězů si Jonathon Simmons 34 body vylepšil osobní maximum.

Výsledky NBA
Philadelphia - Washington 115:102 (za hosty Satoranský 6 bodů, 3 asistence, 2 doskoky)
Atlanta - Memphis 108:82
Brooklyn - Houston 113:123
Golden State - Oklahoma City 105:125
LA Lakers - Phoenix 112:93
New York - Milwaukee 89:103
Orlando - Cleveland 116:98
Toronto - Boston 111:91

Reklama

Související témata: