Hlavní obsah

Nymburk - Zielona Góra 84:70Nymburk porazil Zielonou Góru a do play off jde z druhého místa

Nymburk

Basketbalisté Nymburka v závěrečném utkání základní skupiny Ligy mistrů porazili Zielonou Góru 84:70 a obsadili konečné druhé místo ve skupině. A to se shodnou bilancí jako první Besiktas, který však má lepší vzájemné zápasy. O jedno místo si tak Nymburk vylepšil umístění z minulé premiérové sezony, přestože měl nyní papírově silnější skupinu.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Basketbalista Kendrick Ray z Nymburku, který v závěrečném utkání základní skupiny Ligy mistrů porazil Zielonou Góru 84:70.

Článek

Český šampión se při losování play off 14. února může těšit na jednoho ze soupeřů ze třetích míst skupin, kde číhají PAOK Soluň nebo AEK Atény. Navíc bude mít výhodu domácího prostředí v odvetě. Dál nakonec prošla i Zielona Góra, které pomohla výhra Bonnu na hřišti Avellina.

Zielona Góra v úvodu potvrzovala, proč vyhrála čtyři poslední zápasy. Hrála agresivně, ve vysokém nasazení a s velmi dobrou obranou, kvůli které musel Nymburk často střílet z dálky. Přesto se domácí dokázali polskému celku vyrovnat.

Do druhé čtvrtiny pak Nymburk vstoupil skvěle a šňůrou 15:0 získal dvouciferný náskok. Pomohly k tomu brejky Kendricka Raye nebo trojka Vojtěcha Hrubana, který v zápase nastřílel šest bodů, přestože hrál s poraněnou střeleckou rukou.

Poločas navíc Nymburk zakončil další pěknou akcí, kdy Ray za pět vteřin přeběhl hřiště, našel v rohu Petra Bendu a zkušený pivot trojkou udržel dvouciferný náskok do druhé půle. Benda pak ukázal ještě jednu parádu, když podletěl koš a akrobaticky zakončil.

Nymburk v předchozích zápasech několikrát náskok ztratil, ale tentokrát už soupeře do hry nepustil. A to i přesto, že se mu v poslední čtvrtině dlouho nedařilo skórovat. Jenže pak dal dvě důležité trojky za sebou Ray a zajistil domácím vedení o 15 bodů sedm minut před koncem. Celkem nastřílel Ray 21 bodů. Fanoušci Zieloné Góry pak už spíš sledovali výsledky ostatních zápasů a nakonec mohly slavit oba tábory.

Basketbalová Liga mistrů - skupina D, závěrečné 14. kolo:
Nymburk - Zielona Góra 84:70 (20:21, 47:35, 63:52)
Nejvíce bodů: Ray 21, Beriša 17, Lawrence 12, Benda 9 - Dragičevič 16, Zamojski 14, Kelati 10.
Aris Soluň - Ostende 66:70
Bonn - Avellino 79:74, Nanterre - Besiktas Istanbul 73:68.

Reklama

Související témata: