Hlavní obsah

Ostrava - Orivesi 3:1Volejbalistky Ostravy jsou ve čtvrtfinále, opět pojedou do Ruska

Praha

Ostravské volejbalistky se stejně jako loni dostaly do čtvrtfinále Vyzývacího poháru. Po výhře 3:0 ve Finsku porazily i v domácí odvetě tým Orivesi, dnes 3:1, a po roce si zopakují cestu do Ruska. Loni jejich pouť ukončil Krasnojarsk, nyní je čeká dvojzápas s Krasnodarem. Ostravanky začnou za dva týdny čtvrtfinále doma. Naopak hráčky KP Brno v Poháru CEV vypadly se slavným ruským klubem Uraločka Jekatěrinburg.

Článek

Odvetu s Orivesi tým Zdeňka Pommera dobře začal, ale pak polevil a po dvou setech bylo srovnáno 1:1. "Soupeře jsme nejdřív k ničemu nepustili. Ovšem na začátku druhého setu jsme předvedli absolutní nedůslednost, asi jsme si mysleli, že se to dohraje samo. Tým nedodržoval taktické pokyny. Ve třetím setu po prohození 'úček' jsme hráli tři čtyři důležité výměny, pak už jsme měli zápas pod kontrolou a příležitost mohla dostat celá lavička," řekl Pommer.

Brňanky v Poháru CEV zastavil v osmifinále Jekatěrinburg pod vedením věhlasného trenéra Nikolaje Karpola. Na rozdíl od hladké prohry v Rusku dnes Královo Pole získalo set.

"Jsem rád, že jsme tento zápas udělali důstojným a v jedné části i velmi vyrovnaným. Naopak mě mrzí, že některé mladé hráčky nevyužily velikou šanci dnes hrát o překvapení. Mentalita a strach z chyb a absence emocí - to je to, co je limituje. Celý CEV Cup nás ale rozhodně posunul ve vývoji družstva a doufám, že se nám to zúročí v nadstavbě a v play off," hodnotil kouč Marek Rojko.

Ostravské hráčky zůstaly v pohárové Evropě s výjimkou Prostějova ve skupině Ligy mistryň jediným českým zástupcem, mužské kluby už dohrály.

Vyzývací pohár volejbalistek - osmifinále, odveta:
TJ Ostrava - OrPo Orivesi (Fin.) 3:1 (15, -15, 21, 19)
Rozhodčí: Jordanov (Bulh.), Dragoir (Rum.). Čas: 103 min. Diváci: 300. První zápas 3:0, postoupila Ostrava.
Sestava a body Ostravy: Makauskaiteová 16, Zemanová 8, Čuboňová 5, H. Kojdová 14, Nachmilnerová 12, Valková 2, libero Chevalierová - Sedláčková 1, Diatková 8, Šípová, Žolnerčíková, Křenková. Trenér: Pommer.
Nejvíce bodů Orivesi: Lemosová 14.
KP Brno - Uraločka Jekatěrinburg 1:3 (-10, 26, -20, -16)
Rozhodčí: Stipaničevová (Chorv.), Stevanovič (Srb.). Čas: 102 min. Diváci: 120. První zápas 0:3, postoupila Uraločka.
Sestava a body Brna: Meidlová 1, Vyklická 7, Pištěláková 3, Peneová 8, Boulová 9, Zburová 5, libero Vaňková - Suchá 5, Janečková, Šloufová, Podhrázká, Kopáčová 15. Trenér: Rojko.
Nejvíce bodů Jekatěrinburgu: Parubecová 21, Eninová 19.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Video
Boston i díky Pastrňákovi vyhrál v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články