Hlavní obsah

Nymburk získal rozehrávače Diaze draftovaného Clippers

NYMBURK

Atraktivní posilu získal zhruba tři týdny před startem nejvyšší soutěže basketbalový klub z Nymburka. Vítěz posledních tří ročníků první ligy získal do svých řad portorického rozehrávače Guillerma Diaze, kterého v letošním roce draftoval klub NBA Los Angeles Clippers. Jednadvacetiletý hráč se však nyní na soupisku týmu nedostal a nadcházející sezónu stráví právě v Nymburku.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Basketbalisté mistrovského Nymburku získali hvězdnou posilu.

Článek

"Angažování hráče draftovaného do NBA považuji za další mezník ve vývoji našeho klubu. Pro Guillerma tuto sezónu v soupisce Clippers není místo a družstvo NBA chce, aby hráč odehrál nadcházející sezónu raději v Evropě než v jedné z nižších soutěží v Americe," uvedl Jiří Zídek, asistent generálního manažera.

Diaze, 188 centimetrů vysokého dirigenta, předchází skvělá pověst. V minulých dvou sezónách hrál nejvyšší univerzitní soutěž NCAA za University of Miami a jeho střelecký průměr se pokaždé vyšplhal ke dvaceti bodům na utkání. Diaz je i skvěle fyzicky vybavený, pravidelně vyhrával například soutěže ve smečování. Diaz, kterému se díky jeho efektním kouskům přezdívá Superman, se dokonce dostal i do juniorské volejbalové reprezentace Portorika.

"Troufám si říct, že takového atleta jsme tu ještě neměli," podotkl Zídek, který před loňskou sezónou musel ukončit aktivní kariéru kvůli vleklým problémům s koleny. "S Clippers jsme se dohodli, že o Guillermovi budou v průběhu celého roku dostávat detailní zprávy," dodal Zídek, historicky první český basketbalista v NBA.

Diaz by měl v nymburské sestavě zaujmout místo po dlouholetém kapitánovi a dirigentovi Maurici Whitfieldovi, který po sezóně odešel do ruského Permu. Vedení klubu už v létě získalo amerického rozehrávače Walkera Russella, který poslední roky strávil na univerzitě v Jacksonville. V kádru je i český reprezentační rozehrávač Pavel Beneš.

Reklama

Související témata: