Hlavní obsah

Enge myslí na prvenství v Le Mans

LE MANS

Nejrychlejší čas zajel Tomáš Enge ve třídě GTS s vozem Ferrari 550 Maranello při kvalifikaci na 71. ročník slavné automobilové čtyřiadvacetihodinovky v Le Mans, která startuje v sobotu odpoledne. "Pro víkendový závod máme jasný cíl, prvenství ve třídě," neskrývá Enge vysoké ambice.

Foto: www.veloqxprodrive.com/

Ferrari 550 Maranello stáje Veloqx Prodrive Racing.

Článek

Posádku týmu Veloqx Prodrive v červeném voze se startovním číslem 88 spolu s českým pilotem tvoří Brit Davies a Nizozemec Kox. "Loni jsem zažil v Le Mans konec po třinácti hodinách, kdy se auto ocitlo v plamenech, letos chceme projet cílem, a to jako nejrychlejší vůz třídy," sdělil jasně Enge za tým, který dosáhl kvalifikačního času 3:53,278 min.

Největšími soupeři pro něj a jeho spolujezdce budou Britové Burt/Davidson/Turner s autem stejné značky a pak vůz Chevrolet Corvette britsko-americké posádky Gavin/Pilgrim/Collins.

Do první řady padesátičlenného startovního pole v Le Mans se postaví dva prototypy Bentley. Posádka Dána Kristensena, Brita Smithe a Itala Capella zajela v kvalifikaci jeden okruh za 3:32,843 min, o dvě vteřiny byl pomalejší vůz, za jehož volantem se budou střídat Australan Brabham a bývalí britští piloti formule 1 Herbert s Blundellem.

Třetí místo na roštu si vyjel trojnásobný vítěz závodu Němec Biela s vozem Audi, jehož patrnery jsou Brit McCarthy a další expilot formule 1 Fin Salo.

Reklama

Související témata: