Hlavní obsah

Ostrava se s Brnem vypořádala, Kladna doma prohrálo

PRAHA

Volejbalisté Ostravy vykročili za obhajobou extraligového titulu nepříliš přesvědčivým výkonem, ale Brno porazili. Hosté výborně bránili, ve třetím setu rozvrátili servisem ostravskou přihrávku, ale účastník Ligy mistrů byl ve zbývajících vyrovnaných koncovkách jistější v útoku. Díky tomu dnes zvítězil 3:1.

Foto: ČTK

Ilustrační foto

Článek

Domácí vicemistr z Kladna po letním omlazení kádru nastoupil proti Českým Budějovicím nervózně a svázaně. Teprve od třetího setu, v němž domácí odvrátili pět mečbolů, zlepšili hru a vynutili si tie-break. Jihočeši ale dnes udělali výrazně méně chyb a jejich trenérovi Petru Bromovi tak vyšla soutěžní premiéra po příchodu z Liberce.

"Z naší strany jsme zaplatili daň za mladé hráče. Univerzál Rybníček zahrál dobře, ale potřebujeme, aby se k němu přidal ještě jeden smečař. Nehráli jsme, na co máme," řekl ČTK asistent trenéra Kladna Milan Hadrava.

Nečekaně snadnou cestu ke dvěma bodům měl příbramský tým, který se v uplynulé sezoně neprobojoval na poslední chvíli do play-off. Zápas se šestým Ústím nad Labem ale zvládl na výbornou, ani jednou se nedostal pod tlak a ve všech třech setech stále vedl.

Horší než Příbram loni byly jen Benátky nad Jizerou, které příslušnost mezi elitou zachraňovaly až v baráži. Ta letos odpadla, takže poslední tým sestoupí do první ligy přímo. Domácí zápas v Mladé Boleslavi ale svěřencům Zdeňka Pommera nevyšel a podlehli Zlínu 0:3.

Úvodní kolo zakončí pondělní televizní dohrávka Liberec - Opava od 17:25.

Výsledky - 1. kolo:
Benátky nad Jizerou - Zlín 0:3 (-23, -18, -23)
Rozhodčí: Krtička, Večeřa. Čas: 74 min. Diváci: 220.
Kladno - České Budějovice 2:3 (-19, -23, 26, 13, -12)
Rozhodčí: Krsek, Švejda. Čas: 128 min. Diváci: 400.
Ostrava - Brno 3:1 (23, 24, -20, 23)
Rozhodčí: Pavelek, Kovář. Čas: 101 min. Diváci: 200.
Příbram - Ústí nad Labem 3:0 (19, 21, 15)
Rozhodčí: Činátl, Rychlík. Čas: 79 min. Diváci: 290.

Reklama