Hlavní obsah

AEK Atény - Nymburk 88:98Nymburk vyhrál v Aténách o deset bodů a přiblížil se postupu

Basketbalisté Nymburku v úvodním osmifinále Ligy mistrů zvítězili na hřišti AEK Atén 98:88 a výrazně se přiblížili postupu do čtvrtfinále. Za týden v domácí odvetě si mohou dovolit prohrát i o devět bodů. Pokud postoupí, čeká je ve čtvrtfinále vítěz dvojzápasu mezi Štrasburkem a litevskou Klajpedou, která první duel doma vyhrála 73:68.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Basketbalista Kendrick Ray z Nymburku (ilustrační foto)

Článek

Nymburk vyhrál 31. z posledních 32 soutěžních utkání, ale v Aténách začal nervózně a trenér Oren Amiel si musel vzít rychle oddychový čas. Český mistr se pak chytil a ještě v první čtvrtině začal mít na hřišti převahu.

Hodně k tomu pomohl americký pivot Alex Davis, který v základní části nedostával tolik prostoru a v šesti zápasech dal dohromady 13 bodů. Tentokrát se však blýskl 20 body a sedmi doskoky, jen za prvních šest minut na hřišti nasbíral osm bodů.

Spolu s Kendrickem Rayem, který si 30 body vytvořil nové maximum v soutěži, měl Davis hlavní zásluhu na tom, že si Nymburk už v prvním poločase vypracoval náskok až o 19 bodů. Hosté do hlavní přestávky proměnili 18 z 24 střel za dva body.

Ve druhé půli sice domácí hru vyrovnali, ale Nymburku se dařilo držet dvouciferný náskok. Vždy, když se soupeř začal přibližovat, opět mu odskočil a držel co nejlepší pozici do odvety.

Tři minuty před koncem se domácí přeci jen třemi koši v řadě dostali na rozdíl sedmi bodů, jenže pak kapitán Pavel Pumprla spolu s Eugenem Lawrencem dali důležité koše a Nymburk už si slibný náskok pohlídal.

Osmifinále basketbalové Ligy mistrů - 1. zápas:
AEK Atény - Nymburk 88:98 (14:21, 30:46, 57:69)
Nejvíce bodů: Harris 25, Punter 18, James 15, Green 14 - Ray 30, Davis 20, Lawrence 14, J. Bohačík 11.

Reklama

Související témata: