Hlavní obsah

Po vyřazení z Ligy mistrů chceme další domácí titul, říká nymburský manažer Šimeček

Děčín

Jasnou dominanci na české klubové scéně potvrzují basketbalisté Nymburka i v závěrečné části nadstavbové skupiny A1 nejvyšší soutěže. V Děčíně si připsali devětadvacáté vítězství v řadě. Mohou se tak naprosto v klidu připravovat na play off Kooperativa NBL, do něhož vstoupí z prvního místa tabulky.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Zleva Martin Kříž a Eugen Lawrence z Nymburka.

Článek

„Stále jsme ale ještě nevstřebali smolné vyřazení z Ligy mistrů. Skončili jsme už v osmifinále a tudíž dříve, než jsme chtěli a předpokládali," připomněl nymburský manažer Rudolf Šimeček fakt, že český mistr nepřešel do čtvrtfinále přes AEK Atény. „Na našich výkonech v lize je určité zklamání přece jen znát. Ale nedá se nic dělat a jedeme dál. Hodláme dohrát českou ligu co nejlépe a znovu zabojovat a obhájit mistrovský titul. Čeští hráči už vědí, že je pořád o co hrát. Američtí borci mají možná menší koncentraci, ale spoléháme na našeho kvalitního trenéra, že je znovu namotivuje," uvažoval Šimeček.

„Zklamání z toho, že jsme proti AEK Atény přišli o postup trojkou necelé tři vteřiny před koncem přes dobrou obranu, doopravdy panuje. Bylo to nešťastné vyřazení," připustil jeden z klíčových hráčů Jaromír Bohačík, který po příchodu z USK Praha prožívá v Nymburce první sezónu. „Snažím se odvádět co nejlepší výkony. Vítězná série v lize ale směrem k play off nic neznamená. Chceme úspěšně zvládnout zbývající tři zápasy nadstavby a pak potvrdit roli favorita na titul. Soupeři asi budou mít respekt, ale záleží především na naší hře," říká Bohačík.

Další z reprezentantů v kádru Nymburka Vojtěch Hruban připojil: „Vyhráli jsme už hodně zápasů, nicméně ve skupině A1 musí být naše koncentrace vyšší, než proti celkům ze spodní poloviny tabulky. Není teď období, že bychom mohli vyloženě protočit a prostřídat všechny hráče. Ani v Děčíně to nebylo snadné, i když jsme zvítězili o devatenáct bodů," přemítal zkušený basketbalista.

K play off vzhlíží pokorně a bez přehnaného optimismu. „Už v nadstavbě hrajeme proti dobrým soupeřům zajímavé zápasy. Pak nás čeká osmý tým, ale v lize není žádný slabý celek," dodal Hruban.

Reklama

Související témata: