Hlavní obsah

Hrát za Nymburk je super, říká basketbalový reprezentant Bohačík

Zřejmě nejúspěšnější sezónu v kariéře prožívá český basketbalový reprezentant Jaromír Bohačík. Po loňském přestupu z USK Praha se zabydlel v nabité sestavě Nymburka, s nímž si letos zahrál i Ligu mistrů. A také patří ke střeleckým lídrům národního týmu. „Snažím se odvádět co nejlepší výkony," říká Bohačík v rozhovoru pro Sport.cz ke svému účinkování na ligové i mezinárodní scéně.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Basketbalista Jaromír Bohačík z Nymburka a Mike Green z Atén během utkání Ligy mistrů.

Článek

Loni jste byl ještě jako člen pražského celku vyhlášen nejužitečnějším hráčem Kooperativa NBL. V dresu Nymburka nyní usilujete o svůj první mistrovský titul. Je to pro vás velká výzva?

Uvidíme, jak sezóna dopadne. Mám ligové stříbrné medaile z někdejšího působení v Prostějově, ale určitě je super být v Nymburce. Moc si nynější angažmá užívám, je to z USK velký skok. Loni jsme byli s USK Praha čtvrtí po dlouhodobé části a vypadli jsme v play off. Teď jsem v týmu největšího favorita.

Co říkáte na dlouhou šňůru zápasů Nymburka bez ligové porážky?

Je pravda, že jsme toho za poslední dobu včetně evropského poháru moc neprohráli, jenže liga jde do finiše a bilance za základní část nebo nadstavby nic neznamená. Play off je jiná soutěž. Soupeři z nás asi budou mít respekt, což by nám mohlo pomoci, ale musíme k tomu přistupovat s pokorou a nasazením.

Co soudíte o atmosféře a sportovním duchu v nymburském kádru?

Jak jsem říkal, jsme rádi, že vyhráváme. A jestli sezónu završíme úspěchem, bylo by to pro mě splnění velkého snu. V týmu máme šest českých reprezentantů. Šéfují tomu veteráni Petr Benda a Pavel Pumprla. Jsou to osobnosti a náladu v týmu hodnotím jen pozitivně.

Mluvíte už s blížícím se play off o zisku titulu?

Vůbec ne. Je to daleko.

Sledujete výkony vašich bývalých klubů?

USK Praha bojuje o osmé místo. Hrají dobře a věřím, že se jim povede prokousat se do play off. V posledních zápasech se daří i Ostravě, odkud pocházím, a kde hraje můj starší bratr Petr Bohačík. Jsem zvědavý, jak dopadnou.

Po ligové sezóně následuje ještě reprezentační blok v podobě kvalifikace o postup na mistrovství světa. Jak vidíte svou pozici v týmu?

Být v reprezentaci je skvělé. Dostávám hodně herního prostoru.

Reklama

Související témata: