Hlavní obsah

Lídr Sixers Embiid musí se zlomenou očnicí na operaci

Philadelphia

Basketbalisté Philadelphie přišli na nějaký čas o nejlepšího střelce Joela Embiida, který musí se zlomeninou očnice na operaci. Po srážce se spoluhráčem ve středečním zápase NBA proti New York Knicks utrpěl také otřes mozku. Je možné, že mladý pivot Embiid nestihne ani začátek play off, kam se slavný klub probojoval po šesti letech.

Foto: Matt Slocum, ČTK/AP

Basketbalista Philadelphie Joel Embiid, leží na palubovce se zlomenou očnicí, které utrpěl v zápase s New Yorkem Knicks.

Článek

Čtyřiadvacetiletý rodák z Kamerunu má velký podíl na tom, že Sixers po letech strádání prošli do play off. V průměru dává téměř 23 bodů na zápas a doskočí 11 míčů. I když po úderu do hlavy od rozehrávače Markellea Fultze se nejprve podezření na otřes mozku nepotvrdilo, následné vyšetření ukázalo opak.

"A CT vyšetření objevilo zlomeninu levé dutiny očnicové, v nejbližších dnech půjde na operaci," uvedla Philadelphia v prohlášení. Kdy se Embiid na palubovku vrátí, zatím neinformovala. V tabulce Východní konference jsou Sixers čtvrtí, do konce základní části odehrají ještě osm zápasů. Play off začne 14. dubna.

Reklama

Související témata: