Hlavní obsah

Zubří je přes porážku v Rumunsku ve 3. kole Poháru EHF

TARGU JIU

Házenkáři Zubří prohráli v sobotní odvetě druhého kola Poháru EHF v rumunském Targu Jiu 27:28, po domácím vítězství 30:25 však postoupili do dalších bojů. Valaši sice ve druhém poločase ztráceli už pět branek, ale v bouřlivé atmosféře v závěru zmobilizovali síly a odrazili soupeřův nápor.

Článek

Rumunský tým dlouho nemohl najít recept proti důrazné obraně hostů. Zubří se po pětigólovém vítězství z úvodního utkání nikam nehnalo, ale díky pestrým kombinacím v postupném útoku kontrolovalo průběh první půle a se soupeřem se přetahovalo o vedení.

Až po změně stran sedm stovek diváků vybičovalo domácí hráče ke zteči. Zlepšeným výkonem po čtvrthodině smazali manko, ovšem hosté bouřlivé atmosféře ani za stavu 17:22 nepodlehli. Kontrovali třemi góly po sobě a za chvíli už bylo vyrovnáno 23:23. Závěr Zubří s přehledem zvládlo.

"Rumuni nás proti domácímu utkání ničím nepřekvapili. Až na krátký úsek na začátku druhého poločasu jsme s nimi sehráli vyrovnaný zápas a ceníme si toho, že se mužstvo nepoložilo za nepříznivého stavu. Naopak v nejtěžším okamžiku se vzchopilo a ukázalo svoji sílu," řekl manažer Jaromír Petřek.

Energia Panduri L. Targu-Jiu - Gumárny Zubří 28:27 (14:13)
Nejvíce branek: Balea a Mazilu po 7 - Opálka 6, Mika a Hrstka po 5, Říha 4. Rozhodčí: Ersan, Akman (oba Tur.). Vyloučení: 2:2. Sedmimetrové hody: 2/1 - 0. Diváci: 650. První zápas: 25:30, postoupilo Zubří.

Reklama