Hlavní obsah

Basketbalistky USK Praha snadno porazily Hradec i v jeho hale

Basketbalistky ZVVZ USK Praha snadno vyhrály i druhé semifinálové utkání v ligovém play off. V Hradci Králové favoritky zvítězily 98:64 a poslední krok je dělí od čtrnáctého finále v řadě. Postoupit mohou v úterý, kdy se v pražské hale Královka hraje třetí zápas.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Zleva Pamela Therese Effangová z Hradce a Marta Xargayová z USK Praha.

Článek

Hradecké hráčky měly vstup do utkání výrazně lepší než v úvodním zápase, ale Pražanky opět využívaly výškovou převahu a během prvních pěti minut si vytvořily desetibodový náskok. První čtvrtinu nakonec hostující tým vyhrál 29:14.

V dalších dvou čtvrtinách se náskok USK pohnul jen o čtyři body, do posledního dějství pak ale Pražanky vstoupily třináctibodovou šňůrou. Stovka nakonec nepadla, přes dvacet nastřílených bodů se dostaly Kateřina Elhotová (22) a Marija Režanová (21).

Druhý zápas série mezi KP Brno a Nymburkem se hraje v sobotu. Brňanky budou v domácím prostředí usilovat o druhou výhru.

Semifinále play off basketbalové ligy žen - 2. zápas
Hradec Králové - USK Praha 64:98 (14:29, 31:49, 54:73)
Nejvíce bodů: Minarovičová 16, Buraová 15, Ovsíková 11 - Kateřina Elhotová 22, Režanová 21, Hanušová a Zahuiová po 16, Karolína Elhotová 11. Stav série: 0:2.

Reklama

Související témata: