Hlavní obsah

Philadelphia z NBA nestačila v Evropě na Barcelonu

Zámořský basketbal utrpěl další ránu. Američané vypadli v semifinále mistrovství světa s Řeckem a ve čtvrtek utrpěla Philadelphia porážku 104:109 v přípravném zápase s Barcelonou. Je to teprve potřetí od roku 1988, kdy nějaký z celků profesionální NBA nestačil na evropský tým.

Článek

Basketbalisté Philadelphie jsou v katalánské metropoli od 29. září na soustředění a jako jeden ze čtveřice týmů NBA se účastní přípravných zápasů v Evropě. Sestava v čele s Allenem Iversonem hned na úvod narazila, když nedokázala čelit vyrovnanému barcelonskému výběru. Šestice domácích hráčů nastřílela dvojciferný počet bodů, Juan Navarro jich jako nejlepší střelec zaznamenal osmnáct.

Philadelphie loni nepostoupila do vyřazovacích bojů a navzdory porážce s třetím týmem uplynulého ročníku španělské ligy si její kouč Maurice Cheeks přípravu pochvaloval. "Barcelona byla skvělá, až na ten zápas. Město je nádherné. Je těžké s kýmkoliv prohrát, ale když neproměníte přes dvacet trestných hodů a máte přes dvacet ztrát míče, tak se to může stát," odhalil příčiny překvapivé prohry svých svěřenců.

V dalším čtvrtečním přípravném zápase už platily papírové předpoklady. Basketbalisté San Antonia Spurs vyhráli ve Francii nad místním týmem Villeurbanne 115:90. Nejlepším střelcem utkání byl se šestadvaceti body Francouz v dresu Spurs Tony Parker, který kvůli zlomenému prstu přišel o mistrovství světa.

V Evropě ještě pobývají Phoenix, který je v Itálii, a Los Angeles Clippers, kteří odcestovali do Ruska. První zápasy s místními týmy sehrají dnes.

Reklama

Související témata: