Hlavní obsah

Basketbalisté Clippers utrpěli debakl s CSKA Moskva

Basketbalistům z NBA se nedaří v předsezónní přípravě na evropské půdě potvrzovat pověst reprezentantů nejlepší ligy světa. Los Angeles Clippers v dalším přípravném utkání v Rusku podlehli úřadujícím vítězům Evropské ligy CSKA Moskva 75:94. Porážka přišla dva dny poté, co Philadelphia prohrála 104:109 s Barcelonou.

Článek

Ruský klub dnes vylepšil bilanci evropských celků v měření sil se soupeři z NBA o čtvrtou výhru za posledních 18 let. Clippers dorazili do Ruska jako první tým od návštěvy Atlanty Hawks právě v roce 1988 a už v pátek nastoupili proti Chimki Moskva, které ještě porazili 98:91. O pár hodin později však už nestačili na silnější CSKA, které mělo zápas od počátku pod kontrolou.

Přes dvě minuty po úvodním rozskoku domácí hráči vůbec nedovolili soupeři skórovat a první čtvrtinu vyhráli 21:14. Na začátku druhé čtvrtiny sice Clippers otočili na 24:23, ale vzápětí o vedení přišli a do konce zápasu ho už nezískali zpět.

Nejlepším střelcem zápasu byl v dresu CSKA se 17 body Američan Trajan Langdon, který strávil v NBA tři sezóny v Clevelandu, než se vydal do Evropy. V roce 2004 s ním sice podepsali smlouvu právě Clippers, ale šanci v prvním týmu nedostal.

Reklama

Související témata: