Hlavní obsah

Nymburk začal semifinále vítězně, Svitavy se ale držely

Basketbalisté Nymburku vstoupili do semifinále NBL proti Svitavám výhrou 79:70 a ujali se vedení v sérii hrané na čtyři vítězství. Hosté, nabuzeni čtvrtfinálovým vyřazením loňského finalisty Děčína, však trápili i obhájce titulu a drželi se až do úplného závěru. Druhý zápas se hraje v úterý opět v Nymburku.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Basketbalista Nymburka Radoslav Rančík (uprostřed).

Článek

Nymburk za celou sezónu prohrál jediný zápas s Pardubicemi a v play off má nyní bilanci jediné porážky z posledních 59 utkání. Proti Svitavám však musel hrát naplno až do koncovky podobně jako v únoru, kdy s nimi doma vyhrál jen o čtyři body.

Během utkání si favorit sice vytvořil náskok až 12 bodů, když se střelecky dařilo Vojtěchu Hrubanovi, autorovi 18 bodů, ale nepovedlo se mu soupeře zlomit. Svitavy sice výrazně ztrácely na doskoku, kde soupeři dovolily 20 útočných doskoků a 15 bodů z druhých šancí, ale přesnější střelbou z dálky zůstávaly v kontaktu.

Necelých pět minut před koncem snížil nejlepší střelec hostů Pavel Slezák na pouhých šest bodů, jenže koncovka patřila nejužitečnějšímu hráči soutěže Kendricku Rayovi. Americký mladík dal osm bodů v řadě a definitivně odpor Svitav zlomil.

Semifinále play off basketbalové ligy mužů - 1. zápas:
Nymburk - Svitavy 79:70 (17:13, 37:31, 57:51)
Nejvíce bodů: Hruban 18, Ray 16, Beriša 12, Bohačík 9 - Slezák 18, Jelínek 14, Roseboro 10, Puršl 9.

Reklama

Související témata: