Hlavní obsah

Pardubice - Opava 69:79Opavští basketbalisté vyhráli první semifinále v Pardubicích

Pardubice

Basketbalisté Opavy rozehráli lépe semifinálovou sérii s Pardubicemi a druhý tým základní části porazili na jeho palubovce 79:69. Domácí Východočeši zahájili druhé kolo play off z pozice papírového favorita nezdarem podobně jako čtvrtfinále s Ústím nad Labem, přes které nakonec postoupili až po sedmi duelech.

Článek

Slezané měli naproti tomu už od 18. dubna volno po hladkém postupu přes Olomoucko a první výhru v Pardubicích po více než dvou letech si vystříleli z tříbodové vzdálenosti. Za tři body se trefili všichni hráči základní pětky a k tomu i náhradník Radim Klečka, autor 12 bodů.

Třetinu z dvanácti košů zpoza oblouku obstaral kapitán Jakub Šiřina, který byl také s 19 body nejlepším střelcem zápasu. O jeden méně dal Martin Gniadek, Rostislav Dragoun přispěl 11 body.

Domácí nevyhráli žádnou čtvrtinu, byť první a třetí skončily nerozhodně, a naposledy vedli v úvodu druhého hracího období (23:21). O jejich pouhé tři trojky se postarali jediní dva dvouciferní střelci. Náhradník Ondřej Kohout stihl 15 bodů za 14 minut hry, na deset bodů se dostal Brandon Spearman, který proměnil jen tři střely z pole a zůstal daleko za svým průměrem 17,1.

Ve čtvrtek je v Pardubicích na programu druhý zápas, hraje se na čtyři vítězství.

Semifinále play off basketbalové ligy mužů - 1. zápas:
Pardubice - Opava 69:79 (21:21, 37:44, 58:65)
Nejvíce bodů: Kohout 15, Spearman 10, Kent 9 - Šiřina 19, Gniadek 18, Klečka 12, Dragoun 11.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články