Hlavní obsah

Basketbalistky Brna vykročí za dvanáctým titulem v řadě

PRAHA

Od února 1998 nepoznaly basketbalistky Gambrinusu Brno v domácí lize porážku a nikdo zasvěcený nepochybuje, že středečním 1. kolem nového ročníku začíná úřadujícím šampiónkám Euroligy cesta za dvanáctým českým titulem v řadě.

Článek

"USK Praha získal zahraniční posily a zkusí naši pozici ohrozit. Vítáme, že se někdo snaží na nás dotáhnout, ale pořád nemají na Folimance tak kvalitní ani široký kádr. Může se i stát, že s USK třeba jednou prohrajeme, ale neobhájit prvenství v české lize bych považoval za ostudu," říká manažer Brna Jiří Hamza.

Vedle přestupu reprezentantky Johnové z Trutnova zvýraznil sílu brněnských žen hlavně příchod dvou nových Američanek. "Jednání o posilách byla náročná. Uvedly se už ale v přípravě skvěle. Nolanová, vyhlášená nejužitečnější hráčkou finále WNBA, je absolutní špička na křídle a mladší Youngová je nejlépe draftovanou pivotkou v zámoří a pod košem bude hodně platná," přiznává Hamza, jehož těší stálá forma většiny reprezentantek i zhubnutí Slovenky Kováčové: "Dala dolů patnáct kilo a je to na její hře znát."

V Brně už umí s rolí jasných favoritů žít. "Pro hráčky není jednoduché v lize držet koncentraci, ale každý zápas je cennější než pouhý trénink. Chceme i v domácí soutěži vyhrávat, i když občas nám slouží jako test na Euroligu," říká kouč Jan Bobrovský, jehož novým asistentem po Milanu Veverkovi, který převzal Jekatěrinburg, je u žen debutující exreprezentant Vlastimil Havlík.

Reklama

Související témata: