Hlavní obsah

Svitavy - Nymburk 68:94Nymburk uspěl i ve Svitavách a má na dosah další finále NBL

Basketbalisté Nymburku jsou jedinou výhru od šestnáctého finále NBL v řadě. Ve třetím utkání semifinále zvítězili ve Svitavách jasně 94:68 a v sérii vedou 3:0 na zápasy. Postup mohou slavit už v sobotu opět ve Svitavách.

Foto: basket-nymburk.cz

Basketbalisté Nymburka v semifinále play off.

Článek

Zatímco v úvodním duelu se Svitavy držely ve hře až do konce, v druhém utkání odpadly už ve druhé čtvrtině a dnes dokonce už v první. I proto, že už ve třetí minutě se zranil klíčový rozehrávač Roman Marko a musel z utkání odstoupit. "Hodně to ovlivnilo zápas. Pak jsme chybovali, proto oni dali v úvodu tolik bodů," řekl pro TVCom kapitán Svitav Jiří Jelínek.

"S ním by to asi vypadalo jinak, ale my hráli dobře, tak bychom to asi zvládli, i kdyby Roman mohl hrát. Pokud budeme v sobotu hrát jako dnes, tak se nemáme čeho bát," dodal Vojtěch Hruban, který dnes v roli kapitána Nymburku zastoupil absentujícího Pavla Pumprlu.

Domácí dělali chyby, nefungovala jim obrana a Nymburk si už v první části vybudoval náskok 17 bodů. V úvodu se dařilo zejména Martinu Křížovi, který nakonec nasbíral 18 bodů, což je jeho nejlepší střelecký výkon v lize od listopadu 2014. K tomu přidal i deset doskoků a byl nejužitečnějším hráčem utkání. Ještě o bod více přidal Dardan Beriša.

Ve třetí části nymburský náskok narostl na třicet bodů. Až pak Svitavy snížily i díky dobrému výkonu mladého Eduarda Kotáska, který stihl šest bodů, čtyři doskoky a šest asistencí a s ním na hřišti hrály Svitavy s hosty vyrovnaně.

Semifinále play off basketbalové ligy mužů - 3. zápas:
Svitavy - Nymburk 68:94 (17:34, 32:55, 44:75)
Nejvíce bodů: Roseboro 14, Teplý 10, Stria a Smithson po 8 - Beriša 19, Kříž 18, Barač 16, Hruban 13, Bohačík 8. Stav série: 0:3.

Reklama

Související témata: