Hlavní obsah

Pardubičtí basketbalisté zářili v útoku a vyhráli v Opavě

Opava

Basketbalisté Pardubic zvládli klíčový třetí zápas semifinále NBL a po dvou domácích porážkách zvítězili na palubovce Opavy 104:90. Stav série Východočeši snížili na 1:2 na zápasy a udrželi reálnou šanci na postup. Další utkání série hrané na čtyři vítězství se bude hrát v pondělí opět v Opavě.

Foto: Sport.cz

Ilustrační snímek.

Článek

Zatímco v prvních dvou zápasech měla Opava převahu, tentokrát Pardubičtí v utkání o všechno předvedli výrazně lepší výkon a od začátku diktovali tempo. Už v první čtvrtině hosté vedli o 15 bodů. Domácí sice zabojovali pod taktovkou Radima Klečky, autora 23 bodů, a pěti trojkami ve druhé části se dotáhli na rozdíl jediného bodu, ale třetí část opět patřila soupeři.

"Vyšel nám nástup do obou poločasů. Oproti utkáním v Pardubicích se nám lépe vedlo v útoku. Ve třetí čtvrtině jsme opět odskočili a vcelku s přehledem vyhráli," konstatoval trenér vítězů Tomáš Bartošek. "Zaskočili jsme domácí koncentrovaným výkonem. Dobře jsme bránili a v útoku jsme se na rozdíl od domácích zápasů trefovali ze střelby," doplnil pardubický kapitán Radek Nečas.

Ve třetím hracím období zazářil zejména Ondřej Kohout, který dal v této pasáži 12 ze svých 26 bodů, čímž si vytvořil nové osobní maximum v české nejvyšší soutěži. K tomu přidal 13 doskoků a byl jasně nejužitečnějším hráčem utkání.

Pardubičtí tentokrát lépe využívali převahu pod košem, vedli až o 21 bodů a v pohodě si pohlídali vítězství, které je vrátilo do hry. Přes sto bodů nastříleli v lize poprvé od prosince.

"My jsme dnes nebyli v zápase, všude jsme byli pozdě. Byli jsme svázaní představou, že bychom mohli vést nad Pardubicemi 3:0," konstatoval opavský trenér Petr Czudek. "Špatně jsme začali, dovolili jsme soupeři odskočit na dvouciferný rozdíl. Do poločasu jsme se vrátili do zápasu, ale třetí čtvrtka, to byl zase z naší strany propadák," doplnil bývalý reprezentační rozehrávač.

Semifinále play off basketbalové ligy mužů - 3. zápas:
Opava - Pardubice 90:104 (15:27, 46:49, 56:77)
Nejvíce bodů: Klečka 23, Kouřil 13, Šiřina 12, Jurečka 11 - Kohout 26, Kent 21, Spearman 13, Pandula 12, Švrdlík 11. Stav série: 2:1.

Reklama

Související témata: