Hlavní obsah

Polsko - Česko 3:1Volejbalistky ve druhé přípravě proti Polsku uhrály jeden set

Węgierska Górka

České volejbalistky prohrály i druhé přípravné utkání před Evropskou ligou s domácí polskou reprezentací 1:3. Oproti předchozímu zápasu podaly svěřenkyně trenéra Zdeňka Pommera lepší výkon, nezvládly ale koncovky úvodních dvou setů a prohrály je shodně 22:25. Třetí sadu získaly poměrem 25:17, čtvrtý ale ztratily 19:25.

Článek

"Tentokrát jsme byli lepší na servisu a na příjmu. Polský trenér postavil všechny hráčky ze základní sestavy, přesto jsme byli vyrovnaným soupeřem. Musím pochválit celý tým. I přes nepříznivý vývoj ve čtvrtém setu jsme se herně zvedli díky dobré obraně v poli. Oba zápasy s Polskem splnily svůj účel," uvedl trenér Pommer.

České volejbalistky čeká v příštím týdnu soustředění v Brně, do Evropské ligy vstoupí sobotu 19. května v Guadalajaře úvodním utkáním proti Španělsku. Dalšími soupeři ve skupině budou Slovensko a Bělorusko. Vrcholem sezóny bude pro české volejbalistky od září kvalifikace mistrovství Evropy.

Přípravný zápas volejbalistek ve Węgierské Górce:
Polsko - Česko 3:1 (22, 22, -17, 19)
Sestava a body Česka: Valková 4, Kossányiová 9, Holásková 10, Toufarová 5, Mlejnková 13, Strušková 6, libera Dostálová a Vaňková - Šloufová 1, Kopáčová 4, Trnková, Hodanová 2, Orvošová 5, Nová 5. Trenér: Pommer.

Reklama

Související témata: