Hlavní obsah

Mlejnková a Hadrava jsou nejlepšími volejbalisty sezóny

Smečařka Michaela Mlejnková se stala podruhé za sebou nejlepší českou volejbalistkou. Hráčku německého Stuttgartu na podiu při galavečeru v Praze doplnil univerzál Jan Hadrava, který vyhrál poprvé.

Foto: Michaela Rihova, ČTK

Vyhlášení výsledků ankety Volejbalista roku 2018 Českého volejbalového svazu. Zleva generální ředitel pojišťovny UNIQA Martin Žáček, volejbalistka roku Michaela Mlejnková, volejbalista roku Jan Hadrava a předseda volejbalového svazu Marek Pakosta.

Článek

Hadrava předloni s Přemyslem Kubalou ovládl kategorii nejlepšího pár v plážovém volejbalu, ale pak se vrátil k šestkovému volejbalu. V Polsku hraje za Olštýn, kterému letos pomohl ke čtvrtému místu a byl nejvíce bodujícím hráčem soutěže.

Jednadvacetiletá reprezentační smečařka Mlejnková hrála ve Stuttgartu třetí sezónu a stejně jako v té minulé skončila s týmem v bundeslize druhá.

Nejlepšími hráči české extraligy se stali univerzál Filip Rejlek z mistrovského Karlovarska a Helena Horká, která pomohla k titulu Prostějovu. Stejně tak jsou nejlepšími trenéry karlovarský Jiří Novák a prostějovský Miroslav Čada.

Podruhé jsou beachvolejbalovým párem mezi muži Ondřej Perušič a David Schweiner, ženám vládly Kristýna Hoidarová Kolocová, Michala Kvapilová. Nejlepším rozhodčím je počtvrté v řadě Martin Hudík.

Reklama

Související témata: